iPhone 7 vs iPhone 8 vergelijken

De iPhone 7 en de iPhone 8: wat zijn de belangrijkste verschillen?

Op 12 september 2017 presenteerde Apple drie nieuwe iPhones: de iPhone 8, de iPhone 8 Plus en de iPhone X. De iPhone 8 is de opvolger van de iPhone 7. De telefoon ziet er vrijwel hetzelfde uit als zijn voorganger, maar is toch op diverse vlakken verbeterd. Wat de belangrijkste verschillen zijn tussen de iPhone 7 en de iPhone 8, lees je op deze pagina.

Een beter scherm

Ten eerste heeft de iPhone 8 een beter scherm dan de iPhone 7. De iPhone 8 heeft geen Super Retina OLED scherm zoals de iPhone X heeft, maar is wel verrijkt met de True Tone technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat de kleuren op het LCD scherm van de telefoon natuurgetrouwer getoond worden. Deze technologie zat voorheen enkel in de iPad Pro, maar is nu dus ook in het scherm van de iPhone 8 verwerkt.

Draadloos opladen

Een ander belangrijk verschil tussen de iPhone 7 en de iPhone 8, is het feit dat je de iPhone 8 draadloos op kunt laden. Bestel je de iPhone 8, dan krijg je hier een speciale lader bij. Deze lader verbind je met het stopcontact. Vervolgens leg je de iPhone 8 (met zijn glazen achterkant) op de lader. Heb je dit gedaan, dan wordt de telefoon vanzelf opgeladen.

Een groot voordeel van de draadloos laden functie van de nieuwe iPhone, is dat je nu tijdens het opladen gewoon muziek kunt luisteren. Bij de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus is dit niet mogelijk, want deze telefoons hebben dezelfde ingang voor de oplader en de oortelefoontjes.

Een betere camera

Naast het feit dat het scherm van de iPhone 8 beter is en je deze telefoon ook draadloos op kunt laden, heeft de nieuwe telefoon van Apple bovendien een betere camera. Het blijft een 12-megapixel camera, maar de nieuwe camera moet wel meer licht vangen dan de camera van de iPhone 7. Volgens Apple gaat het om maar liefst 83 procent meer licht. Omdat de camera meer licht kan vangen, kun je er simpelweg mooiere foto’s mee maken.

Een snellere chip

Tot slot heeft de iPhone 8 een snellere chip. Het gaat om de A11 Bionic-chip, die veel effectiever werkt dan de chip in de iPhone 7. De A11 Bionic-chip bestaat uit zes kernen, waarvan er vier maar liefst 75 procent sneller werken dan de A10 chip in de iPhone 7. De telefoon is niet alleen sneller als je zware games speelt of zware apps gebruikt, maar ook als je gewoon door je telefoon scrolt. Waar de iPhone 7 nog wel eens kan haperen, zou de iPhone 8 volledig vloeiend moeten werken.

Stijn Belmans

Technologiefan, communicatiegeek, Wordpressontdekker. Dat ben ik samengevat in 3 woorden. Meer weten? Check mijn artikels of mijn website.

Add comment

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.