Best betaalbare telefoons van dit moment

Best betaalbare telefoons van dit moment

Op zoek naar een nieuwe telefoon, maar wil je niet de hoofdprijs betalen? Tegenwoordig zijn er talloze goede telefoons, die al voor een paar honderd euro verkrijgbaar zijn. Welke telefoons op dit moment het best scoren in hun prijsklasse, lees je in dit artikel.

Huawei P20 Lite

De Huawei P20 Lite is een volwaardige smartphone met een relatief lage prijs. Het heeft een groot scherm, een dubbele camera en heeft Android als besturingssysteem. Beide camera’s schieten foto’s op 16 megapixels, waardoor ze haarscherp zijn. De Lite-variant is de goedkope versie voor de Huawei P20. Daarnaast is er ook nog de Mate 20 Lite. Je leest alles over de verschillen tussen de P20 Lite en de Mate 20 Lite. We focussen ons voornamelijk op de hardware.

De telefoon is voorzien van 4 gigabyte werkgeheugen. De opslag kun je tot 256 gigabyte uitbreiden. De motor voor deze telefoon is de krachtige Kirin 659 octa-core processor van het merk HiSilicon. Deze staat garant voor goede prestaties.

Ondanks de lage prijs, heeft dit toestel een aantal leuke features. Een daarvan is de dubbele camera achterop. Met deze camera kun je een bokeh-effect toevoegen aan je foto. Daarbij wordt de achtergrond dan wazig. Daarnaast heeft het toestel een vingerafdrukscanner aan de achterkant en kun je je telefoon snel weer opladen met de snellaadfunctie.

In alles doet dit toestel denken aan de iPhone X van Apple. Toen dit toestel net uitkwam kostte deze 369 euro. Inmiddels is de prijs alweer gezakt en is het nog een beetje aantrekkelijker om dit toestel op zak te hebben. Je kunt de Huawei P20 Lite bij Telfort bestellen.

Huawei P20 lite kopen budgettelefoon

Motorola Moto G6

Nog lager in prijs is de Motorola Moto G6. Voor de prijs is dit een toptoestel van Lenovo. Dankzij het grote scherm met dunne randen, verbeterde hardware en een geheel vernieuwend design, is dit een populair toestel. De Motorola Moto G6 beschikt ook over een dubbele camera, een USB C-poort en ondersteuning voor snelladen. Het toestel is de opvolger van de eveneens populaire Moto G5.

In het toestel zit een snelle Snapdragon P50-chip, 3 gigabyte RAM geheugen en 32 gigabyte opslag. Voor de meeste gebruikers is dit snel en groot genoeg. Handig is ook de vingerafdrukscanner, die je kunt gebruiken om de telefoon te ontgrendelen en apps te beveiligen. Met de 16 megapixel-camera maak je bovendien scherpe selfies.

Motorola Moto G6 kopen budgettelefoon

Samsung Galaxy J5

Lang geleden waren goedkope Samsung-telefoons afraders: ze waren traag, hadden verouderde software en de opslagruimte was ook niet om over naar huis te schrijven. De Samsung Galaxy J5 doet in niets meer denken aan vroeger. Voor een goede 200 euro heb je een telefoon waar je een tijdje mee vooruit kunt, met onder meer een amoled scherm, een vingerafdrukscanner en genoeg ruimte om al je foto’s, filmpjes en muziek op te slaan.

Het scherm is het hoogtepunt van deze telefoon. De kleuren spatten van je scherm en zwart is ook echt zwart. Het heeft een helder scherm en aan de resolutie van 1280 bij 720 pixels heb je genoeg. Toch is het niet het beste scherm in deze prijsklasse: er zijn al telefoons met een hogere full hd-resolutie en het is natuurlijk niet zo goed als het scherm van de veel duurdere Samsung Galaxy S9.

De hardware is snel genoeg en er is 32 gigabyte opslagruimte. Mocht dat te weinig zijn, dan kun je de telefoon altijd uitbreiden met een geheugenkaart van maximaal 256 gigabyte.

Samsung Galaxy J5 kopen budgettelefoon

Stijn Belmans

Technologiefan, communicatiegeek, Wordpressontdekker. Dat ben ik samengevat in 3 woorden. Meer weten? Check mijn artikels of mijn website.

Add comment

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.