Wat is het verschil tussen de iPhone XS en SE 2020?

Wat is het verschil tussen de iPhone XS en SE 2020?

De iPhone XS is het krachtige premium toestel van Apple uit 2018. Het toestel is al wat langer op de markt, maar is vanwege zijn goede specificaties nog altijd enorm populair. Het toestel heeft wel stevige concurrentie van de kleine iPhone SE uit 2020. Dit toestel lijkt nu niet bepaald op de iPhone XS, maar met een aantrekkelijke prijs en een ongelofelijke snelheid is de iPhone SE een hele interessante optie. Waar zitten de grote verschillen? En wat moet je nu kiezen?

iPhone XS, de dure premium iPhone

Stevige roestvrijstalen randen, een helder OLED-scherm, Face ID-ontgrendeling en een dubbele 12-megapixel camera. De iPhone XS heeft het allemaal. Apple heeft kosten noch moeite bespaard om de beste technieken en materialen toe te passen. Het premium spat er dan ook vanaf en dat is terug te zien in de stevige introductieprijs vanaf €1.159. Inmiddels is het toestel in waarde gedaald, maar nog altijd is de iPhone XS aan de prijzige kant. Gelukkig kun je óók een iPhone refurbished kopen en zo toch voordeliger uit zijn dan je denkt. 

iPhone SE, de budgetgerichte eenvoudig iPhone

De iPhone SE is twee jaar later uitgebracht. Opvallend is dat deze iPhone van het oude compacte uiterlijk gebruik maakt en dat ook niet de nieuwste technieken en materialen zijn gebruikt. Waarom Apple dat gedaan heeft? Om de kosten te drukken en de iPhone zo toegankelijk te maken voor een grotere doelgroep met een kleiner budget. Zo heeft het toestel maar een enkele camera, een compact LCD-scherm en de ouderwetse thuisknop met Touch ID vingerafdrukscanner. Ook is voor dit toestel aluminium gebruikt. Het toestel had een aantrekkelijke introductieprijs van slechts €489. Dat is een wereld van verschil met de iPhone XS. En de iPhone SE refurbished is zelfs nóg voordeliger!

iPhone SE blinkt uit op kracht

De iPhone SE 2020 mag dan wel kleiner en goedkoper zijn, maar onderschat dit toestel zeker niet, want hij is enorm krachtig. De iPhone SE draait namelijk op de A13-chip die óók in de iPhone 11 Pro is gestopt! Dat maakt het toestel razendsnel in gebruik. Omdat de A13-chip zo krachtig is, kan Apple er bijvoorbeeld ook een ongelofelijk goede camerasoftware op laten draaien. Hierdoor kun je met de iPhone SE verrassend goede foto’s maken, zelfs in het donker. Dat kan de iPhone XS niet! Niet voor niets heeft dit toestel de beste single camera die op een iPhone te vinden is.

Conclusie

De iPhone XS uit 2018 heeft natuurlijk de beste looks. Het premium spat er vanaf en het toestel beschikt over de recente technische snufjes. Hier staat wel een prijskaartje tegenover, maar als je bereid bent om daar extra voor te betalen, kies dan zeker de iPhone XS. Uiterlijk zegt niet alles, want de iPhone SE 2020 wint het absoluut op kracht en snelheid. Het toestel is lekker simpel gebleven, maar is wel van een enorm krachtige chip voorzien. Deze iPhone is dan ook veel sneller én voordeliger, al moet je het wel doen met een minder mooi uiterlijk. Waar kies jij voor?

Refurbished iPhone kopen

De iPhone XS en de iPhone SE 2020 kun je beide refurbished kopen. Als je dat bij de juiste aanbieder doet, is dat even goed als nieuw, maar dan een stuk voordeliger. Forza is een aanbieder die over een belangrijk keurmerk beschikt: het Keurmerk Refurbished. Refurbished iPhones die met dit keurmerk worden verkocht, zijn op meer dan 50 technische punten gecontroleerd. Ze zijn dus uiterst betrouwbaar. Daarnaast krijg je er 2 jaar garantie en gratis laadaccessoires bij. Waarom zou je dus nog meer betalen dan nodig is?

Stijn Belmans

Technologiefan, communicatiegeek, Wordpressontdekker. Dat ben ik samengevat in 3 woorden. Meer weten? Check mijn artikels of mijn website.

Add comment

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.