Smartphone accessoires die je moet hebben

Deze smartphone accessoires moet je hebben

Bijna iedereen heeft een smartphone. Zelfs opa en oma gaan inmiddels over op zo’n ‘wonderdoosje’ waarmee je alles kunt. Met de juiste accessoires op zak hoef je het nooit meer zonder smartphone te doen en kun je je telefoon optimaal benutten. Welke accessoires mogen er zeker niet ontbreken?

Een powerbank

Voel jij je ook zo verloren zonder telefoon? Dan kun je maar beter een powerbank regelen. Met een powerbank kom je nooit meer zonder stroom te zitten. Als je batterij leeg is, plug je je smartphone in op de powerbank en laadt deze weer op. Een powerbank kun je eigenlijk zien als een grote batterij met een soort stopcontact voor onderweg. Natuurlijk moet je de powerbank wel van tevoren even opladen.

Ben je vaak lang van huis, of ben je gewoon een intensieve gebruiker, dan is een powerbank met een grote batterij een goed idee. Het is handig als je op je powerbank ook meteen aansluiten hebt voor een laptop of een tablet. Dan ben je echt altijd online.

Telefoonhouder

Het is een van de grootste ergernissen in het verkeer: mensen die met hun telefoon klooien in de auto. Wanneer je met je telefoon bezig bent, rijd je al snel gevaarlijk: je slingert, je rijdt slomer dan de rest en je bent afgeleid. Je zou bijna denken dat tegenwoordig iedereen weet hoe gevaarlijk je smartphone gebruiken achter het stuur is, maar dat valt tegen.

Koop ‘m daarom gewoon: een telefoonhouder. Met een telefoonhouder kun je de juiste kijkhoek bepalen, waardoor je zowel op de weg kunt letten als op je navigatie kunt kijken. Het leidt dan veel minder af. Zo worden je autoritten een stuk veiliger.

Selfiestick

Vroeger heette het een zelfportret, maar vanaf 2013 noemden we het een ‘selfie’. Een foto waar je zelf op staat. Een probleem met selfies is dat je er of niet iedereen op krijgt, of dat het lijkt dat je extreem lange armen hebt. De oplossing: de selfiestick. De kans dat je zo’n accessoire wel eens hebt gebruikt is heel groot, maar mocht je er nog nooit een hebben vastgehouden, dan leggen we het nog even uit:

Je klikt de smartphone in de behuizing, verbindt de smartphone met Bluetooth en klikt op het knopje aan het einde van de selfiestick. Dan maak je een foto, waar je ook zelf, en met al je vrienden op staat.

Maak je gebruik van een selfiestick, maak dan gebruik van lijnen en gebruik kleurrijke achtergronden die opvallen. Zorg voor voldoende licht, zodat je foto echt tot leven komt.

MagSafe of Qi lader

Snel opladen? Als je een iPhone 12 of hoger hebt, kun je draadloos opladen via MagSafe van Apple. Een rond schijfje met een stekker eraan en een magneet erin, die je tegen (het hoesje van) je iPhone kunt klemmen. Dat is handiger dan met een laadkabeltje laden, omdat laadkabels steeds onder spanning staan en een gemiddelde iPhone-gebruiker er behoorlijk wat van verslijt.

Heb je een oudere iPhone of heb je een Android-toestel? Dan kun je ook een Qi-lader gebruiken. Dat is ook een grote schijf met een lader erin. Je legt je smartphone er gewoon op te laden. Handig is dat je tegenwoordig ook een soort mat hebt, waarbij je meerdere apparaten in een keer kan opladen, zoals je smartphone en smartwatch tegelijk.

Stijn Belmans

Technologiefan, communicatiegeek, Wordpressontdekker. Dat ben ik samengevat in 3 woorden. Meer weten? Check mijn artikels of mijn website.

Add comment

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.