Smartphone Trends Logo

Sim only abonnement vergelijken

Wat is een Sim only abonnement nou eigenlijk?

Hoor je welke vaker over Sim Only, maar weet je eigenlijk niet precies wat het inhoudt en wat de voor- of nadelen zijn? Dat is goed te begrijpen, want tegenwoordig heb je allerlei abonnementen op de markt in alle vormen en maten en in verschillende prijsklassen. Een Sim Only abonnement is simpelweg een abonnement zonder toestel. Je moet het toestel dus los kopen, maar kunt daardoor veel goedkopere abonnementen aanschaffen dan wanneer je er een toestel bij hebt zitten.

Waar moet ik op letten?

Belangrijk bij ieder abonnement, maar zeker bij de aanschaf van een Sim Only abonnement, is dat je ongeveer weet wat je per maand belt, sms’t en gebruikt aan internet. Heb je geen idee? Dan kun je deze gegevens opvragen bij je huidige provider. Zij houden precies per maand bij hoeveel minuten je belt, hoeveel sms’jes je hebt verstuurd in een maand tijd en ook hoeveel internetdata -het aantal MB- je verbruikt.

Internetbundel in verhouding tot de rest van je abonnement

Heb je op je huidige abonnement nog geen internetbundel en werkte je telkens via de WIFI? Dan is het goed om in je achterhoofd te houden dat de hoeveelheid sms’jes die je gebruikte waarschijnlijk minder wordt wanneer je wel een bundel aanschaft. Dit komt omdat er communicatieapps zoals WhatsApp of Telegram bestaan die het gebruik van sms overbodig maken. In principe hoef je dus alleen maar te sms’en met mensen waarvan je weet dat ze geen internetbundel of dergelijke app beschikken.

Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld via WhatsApp te bellen. Dit bespaart ook weer in het gebruik van je aantal belminuten. Toch is het goed om te weten dat je via WhatsApp met een internetverbinding belt. Deze is vaak minder sterk dan de telefoonverbinding waardoor je vaker wegvalt als je geen goed internetbereik hebt.

Hieronder kunt u alle sim only abonnementen onderling vergelijken.


Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.