Beste smartphone camera van 2018

De beste smartphone camera’s van 2018 (met een echte topper in september!)

Er zijn tal van momenten die we nog jaren willen koesteren. Dat hebben de verschillende smartphone merken begrepen. Ze brengen toestellen op de markt met sublieme camera’s. Steeds klaar om het perfecte beeld te schieten. Iedere nieuwe iPhone en Samsung schiet weer betere beelden. Met het grote voordeel op digitale camera’s dat foto’s onmiddellijk bewerkt kunnen worden. Benieuwd welke camera het beste past bij jouw levensstijl?

Pixel 2: laat eenvoud tellen

Je houdt van het pure leven? Dan is de Pixel 2 camera iets voor jou! De camera heeft geen veelvoud aan functies, maar zorgt voor mooie plaatjes. De camera-app is simpel, met de benodigde functies, zonder meer. De Pixel 2 neemt vooral een voorsprong bij hdr-foto’s. De foto’s zijn dynamisch én met goede focus op het scherpgestelde onderwerp. De camera vangst steeds voldoende licht op om ook in donkere omstandigheden goede resultaten neer te zetten.

Hoewel de Pixel 2 slechts één camera heeft, doet hij niet onder voor toestellen met dual-camerasysteem. Daarvoor heeft Google de Dual Pixel Sensor bedacht. De slimme software meet de omgeving vanuit verschillende hoeken. Reken er maar op dat hij perfect voor- én achtergrond van elkaar weet te onderscheiden! Jij komt scherp in beeld, de achtergrond wordt wazig. Het ‘bokeh effect’ heruitgevonden!

Samsung Galaxy S9+: ontbloot details

Ben je eerder een nachtmens? De Samsung Galaxy S9+ vreest het vallen van de avond niet. De camera heeft een variabel diafragma. Zo wordt ‘s avonds de opening van de lens groter, waardoor er meer licht op de sensor valt. Soms is de automatische lichtverwerking net iets te fanatiek en worden kleuren hierdoor wat flest. Toch blijft het een voordeel dat het diafragma kan wisselen tussen f/1.5 en f/2.4.

Voor wie van detail houdt, is deze camera eveneens een aanrader. De 12-megapixelcamera maakt foto’s met veel contrast. De verschillende kleuren komen mooi naar voren zorgen voor een levendig resultaat. Met zijn slow-motion functie wordt elke beweging gecapteerd tot een mooi beeld. Het is een speciaal effect dat je zeker moet uittesten in de buurt van lopend water of tijdens het sporten. Tot slot stabiliseert de camera automatisch beelden, een feature die voor vloggers zijn nut bewijst.

Huawei P20 Pro: focust in drievoud

Ben je een avonturier? Neem de Huawei P20 Pro met je mee. Het zorgt voor een driedubbele camera in je rugzak. De drie lenzen hebben ieders een apart focus: detail, kleur en zoom. Die focuspunten worden verenigt in één scherpe foto, ongeacht het dag of nacht is. Je leest het goed, ook tijdens de nacht maakt de Huawei P20 foto’s die on-point zijn.

Als avonturier kom je in verschillende situaties terecht en hierop is de huawei P20 camera voorbereidt. De Master AI-modus legt meteen filters over jouw foto’s op basis van wat er in beeld is. Met filter of niet, de hoofdcamera zorgt voor indrukwekkende foto’s van maar liefst 40 megapixels! Daarnaast zoomt de camera met gemak tot 5x in zonder kwaliteitsverlies. Ben je in een drukke toeristische zone? Neem ook van ver een foto van de mooiste gebouwen en bezienswaardigheden!

Sony Xperia XZ2: durft te vertragen

Je houdt van het filmen en je droomt ervan filmster te worden? Denk eens na over de Sony Xperia XZ2. Zijn camera is geknipt voor kick-ass video’s! De smartphone camera filmt in 4K. Daarnaast kunnen fans van het vertraagde werk gebruik maken van superslowmotion. Filmen in 960 frames per seconde? Het maakt deze camera uniek! Je herbeleeft alles vier keer trager, zodat niets je aan het blote oog ontglipt.

Je maakt foto’s met één vingerdruk. Je verwacht het misschien niet, maar de Sony Xperia XZ2 is uitgerust met een fysieke sluitertoets. Het geeft je net dat tikkeltje meer het ‘echte camera’ gevoel. De smartphone camera schiet geen buitengewoon goede foto’s, maar heeft wel een leuke optie: Sound Photo. Verras jezelf en anderen met beeld én geluid. Zet een toffe beat bij jouw foto en geef hem zo wat meer schwung.

Nokia 8 Sirocco: ziet verder

De Nokia 8 Sirocco beschikt over twee goede camera’s met Zeiss lenzen. De secundaire camera zoomt tot tweemaal in om objecten in de verte vast te leggen. Wat voor jou troebel wordt, ziet het objectief zonder verlies van detail! Neem je liever zelf het heft in handen? Met de pro-modus stel je eigenhandig de iso-waarde, sluitertijd, witbalans en exposure in.

Het zijn maar enkele mogelijkheden uit een reeks. De camera-software heeft een gigantische waaier instellingen. Voor wie geen tijd te verliezen heeft, is Bothie dé instelling. Deze instelling doet de voor- en achterste camera gelijktijdig werken. Het resultaat is zichtbaar via een split-screen en uniek voor livestreams. Gebruik Bothie en toon je publiek persoonlijk waar je bent.

Apple X: doet verbazen

Apple heeft ook dit jaar weer een aantal leuke veranderingen op stapel staan. Binnenkort zal het bedrijf uit Cupertino de opvolgers van de iPhone 8, iPhone 8 Plus en de iPhone X aankondigen. Mogelijk blijft de camera voor de vervanger van de iPhone 8 hetzelfde, maar er zal tenminste een model zijn dat kan rekenen op een nieuwe camera: de iPhone X Plus.

Het laatstgenoemde model wordt het echte toptoestel in het nieuwe aanbod van Apple. Apple maakt nu al gebruik van een dubbele camera in de iPhone X, maar zal dit bij de grotere variant ook door gaan zetten. Zoals vaker gebruikelijk is bij de Plus-modellen, zal de camera nog een stukje scherper zijn, mogelijk door een hoger aantal megapixels en een beter diafragma. Momenteel is de iPhone X nog uitgerust met een 12 MP-camera met groothoek- en telelens camera.

Wie echt een geweldige camera wil en van Apple producten houdt, moet nog even een jaar geduld hebben. Naar verluidt werkt Apple al aan een 2019-model, met een geweldige camera. Het zou gaan om een toestel dat maar liefst drie lenzen zal krijgen. Samen is de camera dan goed voor 48 megapixels. Hij neemt bovendien mogelijk 4K-video met maximaal 90 frames per seconde op. Dit is mogelijk doordat Apple mogelijk gekozen heeft voor een IMX586-sensor van Sony.

De nieuwe sensor zou vier pixels naast elkaar kunnen samenvoegen. Daardoor krijg je veel minder ruis en is het mogelijk in donkere omstandigheden toch heldere foto’s te maken. De pixelpitch bedraagt 1,6 micrometer, wat veel beter is dan de pixelpitch van de iPhone X, die nu nog 1,22 micrometer doet. De beste camera is momenteel van de Pixel 2 XL, met een pixelpitch van 1,4 micrometer.

Van welke smartphone ben jij fan?

Stijn Belmans

Technologiefan, communicatiegeek, Wordpressontdekker. Dat ben ik samengevat in 3 woorden. Meer weten? Check mijn artikels of mijn website.

Add comment

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.