iPhone 13 geruchten en release

Wat weten we nu al over de iPhone 13?

Met de aankondiging van de iPhone 12 in november 2020 lijkt het wat vroeg om nu al vooruit te blikken naar de komst van de iPhone 13. Als de coronapandemie meezit, is de kans redelijk groot dat we in september dit jaar weer nieuwe iPhones te zien krijgen. Er zijn inmiddels al genoeg geruchten verschenen om naar de iPhone 13 uit te kijken. We hebben de geruchten op een rijtje gezet.

Alle geruchten op een rij

De iPhone 12 is nog maar net gelanceerd, maar de geruchtenmolen over de iPhone 13 draait al op volle toeren. Door het uitbreken van de wereldwijde coronapandemie heeft Apple niet alles in de iPhone 12 kunnen realiseren wat het bedrijf uit Cupertino op de wensenlijst had staan. Het nieuwe design van de iPhone 12 zal de komende jaren worden blijven gebruikt. Het platte in plaats van ronde design zullen we dus ook zeker bij de iPhone 13 voorbij zien komen. Maar er komen ook nog een hoop vernieuwingen aan. Denk bijvoorbeeld aan een kleinere notch, de komst van Touch ID onder het scherm en wat dachten we van Pro Motion?

Kleinere notch?

iPhone 13 features

Waar al jaren sinds de introductie van de iPhone X over gesproken wordt, is de notch. Inmiddels zijn de meeste gebruikers er wel aan gewend, maar toch zijn er genoeg gebruikers die de notch liever wat kleiner hadden gezien. Deze uitsparing in het scherm is nodig om de onderdelen van Face ID te kunnen integreren. Denk bijvoorbeeld aan de gewone camera, IR-camera, IR-belichter en rasterprojector. Apple is op zoek naar nieuwe technieken om de notch kleiner te maken. Een bekende geruchtenlekker, Ice Universe, heeft inmiddels al aangegeven dat de inkeping wel even breed, maar minder diep zal worden. Van de notch zullen we met de iPhone 13 dus zeker nog niet helemaal verlost worden.

120 Hz Pro Motionscherm

Het ontbreken van 120 Hz Pro Motion-technologie kwam Apple op veel kritiek te staan toen het bedrijf de iPhone 12 uitbracht. Alle geruchten rondom de iPhone 12 wezen er immers op dat de Super Retina XDR OLED-display voorzien zouden zijn van een beeldsnelheid van 120 Hz. De teleurstelling was dan ook groot. Maar waarschijnlijk gaat het in de iPhone 13 wel echt komen. De nieuwe techniek Pro Motion wordt al gebruikt in de iPad Pro. Op dat toestel is al te zien dat animaties, games en video’s daardoor een stuk soepeler zijn.

Touch ID onder het scherm

Vingerdrukscanner iPhone 13 onderaan scherm

Face ID is al een paar jaar de nieuwe norm om toegang te krijgen tot een iPhone. Maar inmiddels heeft Apple met de iPad Air uit 2020 al laten zien Touch ID niet volledig opgegeven te hebben. Verschillende bronnen rondom Apple zeggen dat Touch ID terug zal komen op de iPhone 13. Het lijkt erop dat Apple deze onder het scherm wil plaatsen. Maar als dat niet mogelijk blijkt te zijn, is een vingerafdrukscanner in de aan/uitknop van het toestel ook nog een optie.

Minder snoertjes en meer draadloos opladen

Apple heeft plannen om in 2021 een volledig draadloze iPhone op de markt te brengen. Dat betekent dat Lightning en USB-C volledig zouden kunnen verdwijnen. Daarmee kan de iPhone 13 een stuk dunner worden. Het is dan ook niet voor niets dat Apple dit jaar MagSafe voor de iPhone heeft geïntroduceerd. Met MagSafe is het mogelijk de iPhone op te laden zonder gebruik te maken van een fysieke aansluiting. De kans is dan ook groot dat de fysieke poort vroeg of laat zal gaan verdwijnen.

Van zodra de iPhone 13 verschenen is, kan je deze direct hieronder bestellen.


 

Stijn Belmans

Technologiefan, communicatiegeek, Wordpressontdekker. Dat ben ik samengevat in 3 woorden. Meer weten? Check mijn artikels of mijn website.

Add comment

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.