Samsung Galaxy S22

Nieuwe Samsung Galaxy S22 smartphones: dit is wat je moet weten

De Samsung S22 serie is eergisteren gereleased. Samsung heeft drie nieuwe modellen gereleased: de S22, de S22 Plus en de S22 Ultra. Na het Unpacked-evenement kunnen Samsung-liefhebbers de smartphones vooruitbestellen. De eerste klanten kunnen hun nieuwe Samsung Galaxy telefoon al op 21 februari verwachten. De officiële verkoop gaat waarschijnlijk op 24 februari van start. 

De S22 telefoons verschijnen in zwart, wit, groen, rosé en rood

Het basismodel en de S22 Plus zouden qua design veel lijken op de eerdere Samsung Galaxy S modellen (de S21 en de S21 Plus)., Deze modellen verschijnen in de kleuren zwart, wit, groen en rosé. De Galaxy S22 Ultra verschijnt in de kleuren zwart, wit, rood, groen en rosé.

S22

Kleinere AMOLED beeldschermen goed te bedienen met één hand

De S22 en de S22 Plus krijgen een plat Full HD+ Amoled beeldscherm van 6.1 inch en 6.6 inch. De S22 Ultra krijgt een curved QHD+ Amoled beeldscherm van 6.8 inch. Alle modellen zijn kleiner dan hun voorgangers, maar daardoor wel zeer geschikt voor bediening met één hand.

Galaxy S22 scherm

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 of Samsung Exynos 2200 chipset 

De nieuwe modellen zullen 120 keer per seconde verversen waardoor het beeld er vloeiend uitziet en het scrollen soepel gaat. De drie nieuwe toestellen worden waarschijnlijk, afhankelijk van de regio, aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 of de Samsung Exynos 2200 chipset. In Europa wordt meestal de Exynos chipset gebruikt. 

Camera’s met optische beeldstabilisatie tegen bewegingsonscherpte 

De S22 en de S22 Plus worden uitgerust met een 50 megapixel hoofdcamera, een 12 megapixel ultragroothoekcamera en een 12 megapixel telefotolens met 3x optische zoom. Ook komt er een 10 megapixel selfiecamera. De camera’s krijgen een optisch beeldstabilisatiesysteem (OIS) dat bewegingsonscherpte voorkomt. 

Samsung Galaxy S22

Het Ultra model krijgt een vernieuwde 108 megapixel hoofdcamera, een 12 megapixel ultragroothoekcamera en twee 10 megapixel telefotolenzen met 3x en 10x optische zoom. De selfiecamera krijgt een resolutie van 40 megapixel. Ook dit toestel krijgt optische beeldstabilisatie voor scherpe beelden en foto’s. Op deze pagina van Vodafone lees je alle updates en nieuwtjes over de nieuwe Galaxy S22 serie

Stijn Belmans

Technologiefan, communicatiegeek, Wordpressontdekker. Dat ben ik samengevat in 3 woorden. Meer weten? Check mijn artikels of mijn website.

Add comment

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.