Gala-y-S21-Unbo-ing-groesse2

Is hij eindelijk perfect? Samsung Galaxy S22 Review

De Samsung Galaxy S22 is de opvolger van de S21. Het is een compact toestel dat er goed uitziet en uitstekend prestaties levert. Een uitstekende keuze voor mensen die het prettig vinden om over een compactere smartphone te beschikken. De Samsung Galaxy S22 is op veel een aantal gebieden vooruit gegaan, dit in ruil voor een wat kleinere batterij. De vraag is, is de Samsung Galaxy S22 nu eindelijk de perfecte smartphone?

Specificaties

Kleuren

De S22 is te verkrijgen in vier verschillende kleuren. Dit zijn “Phantom Black”, “Phantom White”, “Gold Pink” en “Green”. Zo heb je genoeg keuze voor een kleur die je mooi vindt.

Beeldscherm

De S22 heeft een Amoled 6.1″ beeldscherm met in totaal 2340 x 1080 pixels. De ververs snelheid is 120hz. Een prachtig beeldscherm dat net niet helemaal tot aan de randen doorloopt.

Camera

De S22 heeft een 50mp hoofdcamera, een 12MP Ultrawide camera, 3 keer een 10MP Tele camera en een 10MP Selfie camera. Dit maakt dat je ontzettende scherpe foto’s maakt met de S22.

Processor

De smartphone heeft een 2200 4nm processor. Dit is een ontzettend snelle processor. Al je apps zullen erg snel laden en alles oogt lekker vloeiend.

Batterij

3700mAh, 25W bedraad opladen en 15W draadloos opladen. Dit is geen grote accu maar door de slimme software en energiezuinige processor gaat de S22 gemakkelijk de hele dag mee.

Opslag

128GB / 8GB of 256 GB / 8GB. Afhankelijk van hoeveel foto’s je gaat maken en hoeveel verschillende apps je gaat gebruiken is dit voldoende ruimte. Door de 8GB Ram-geheugen kun je gemakkelijk multitasken.

Extra’s

Het Gorilla Glass Victus+ beeldscherm is een dun scherm bestand tegen vallen en krassen. Met de IP-68 certificering is de S22 getest voor 30 minuten onder water op 1.5m diepte.

Veranderingen in de camera en behuizing

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen. Het ontwerp van de Galaxy s22 is een echte vooruitgang ten opzichte van de S21. De camera is namelijk niet meer onderdeel van het frame maar het is nu een apart gedeelte op de telefoon. De 3 camera lenzen zijn symmetrisch onder elkaar geplaatst en zitten in apart een klein metalen behuizing. Dit zorgt er voor dat de lenzen zijn beschermd tegen krassen of tegen een val. Een erg slimme en innovatieve manier om de camera extra te beschermen. Daarnaast ziet het er ook nog eens super uit.

De voor- en achterkant van de Samsung Galaxy S22 zijn gemaakt van Gorilla Glass Victus. Dit glas is getest en kan een val van 2 meter overleven. Het Gorilla Glass Victus is daarnaast 12,5% stabieler dan het glas van zijn voorganger wat al kras en scheurbestendig was. Natuurlijk is het lastig om deze 12,5% te verifiëren maar dat nemen we nu voor maar even voor lief.

De Samsung Galaxy S22 ligt fijn in de hand door zijn matte coating en de wat meer afgeronde randen. De smartphone beschikt over een 10% steviger aluminium behuizing. Dit is erg vergelijkbaar met de behuizing van een IPhone 13 Pro. De behuizing van de Samsung Galaxy S22 voelt echter wat meer ergonomisch aan. De Samsung Galaxy S22 komt in zwart, blauw, roze en donker groen. De Samsung Galaxy S22 heeft een ip68 certificatie. Dit houdt in dat de smartphone waterdicht is voor 30 minuten op 1,5 meter.  

Een prachtig beeldscherm en nog steeds goede foto’s

Dit is een van de onderdelen waar de Samsung Galaxy S22 echt uitblinkt. De Galaxy S22 heeft een mooi compact 6.1 inch beeldscherm. De S22 plus heeft een groter, maar niet te groot 6.6 inch scherm. De S22 heeft een OLED, full HD plus resolutie scherm en een 120hz ververs snelheid. Aan de voorkant zie je alleen een klein zwart rondje waar de selfiecamera zit. Dit ziet er gewoonweg top uit.

Het scherm heeft ook wat weg van de IPhone maar is net wat minimalistischer. Op het web surfen of het kijken van video’s is echt een fantastische ervaring met de Samsung Galaxy S22. In combinatie met krachtig en helder stereo geluid is het echt een top ervaring. Het scherm van de S22 is ook helderder dan vergelijkbare modellen. Daarnaast werkt de vingerafdruksensor van de S22 uitstekend. Een lichte en snelle druk op de sensor is al genoeg om de smartphone te ontgrendelen.

De camera’s zijn van erg goede kwaliteit, net als bij de Samsung S21 Ultra. Het verschil met voorgaande camera’s is echter heel erg klein. Doormiddel van de groothoeklens kan je wat meer beeld vangen, verder is er nauwelijks iets veranderd in de hardware. De 3x en 10x zoomfuncties zijn erg goed, de 100x inzoom functie levert echter nog steeds wel korrelige resultaten op.

Is de S22 nu dan perfect?

De S22 is een prachtige telefoon die concurreert met de nieuwste IPhone. Natuurlijk is je persoonlijke voorkeur van belang, heb je bijvoorbeeld een MacBook laptop dan wil je misschien eerder voor een IPhone gaan. De S22 is een uitstekende telefoon die er ontzettend mooi uitziet. Of je nou gaat surfen op het internet, een spelletje gaat spelen of films wel kijken, stuk voor stuk heb je met de S22 een top ervaring. Hij heeft ook een paar veranderingen ondergaan ten opzichte van de S21. Is hij perfect? Nou, hij komt er wel aardig in de buurt. Toch is het niet per se nodig om up te graden naar een S22 als je momenteel de S21 hebt.

Add comment

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.