‘Altijd aan’ scherm en een Dynamic Island: dit is de nieuwe iPhone 14 Pro Max!

We hebben er lang naar uitgekeken en eindelijk is ‘ie er, de iPhone 14! Waar het basis- en plusmodel er bijna hetzelfde uitzien als hun voorgangers, zijn er bij de Pro en de Pro Max wél vernieuwingen te zien. Deze toestellen hebben bijvoorbeeld een ‘Altijd aan’ scherm en een Dynamic Island. Wat is dit en wat kan je ermee? Dat vertellen we je in dit artikel!

Scherp OLED-beeldscherm

Een telefoon met een scherpe beeldkwaliteit is onmisbaar. Je wilt alles natuurlijk wel goed kunnen zien als je midden in een binge-sessie zit of je favoriete game speelt. Alleen daarom al wil je misschien wel de duurste uitvoering van de iPhone 14 kopen. De Pro Max heeft namelijk een haarscherp OLED-beeldscherm met een groot aantal pixels. Hierdoor is het beeld kraakhelder en heeft de telefoon intense en mooie kleuren. Ook zijn de zwarttinten beter door het hoge contrast dus.

Hoge verversingssnelheid van 120 Hz

Hoe sneller het display kan verversen, hoe soepeler je kan scrollen en hoe vloeiender de beelden zijn. Dat zit bij de Pro Max wel goed. Het toestel heeft namelijk een hoge verversingssnelheid (refresh rate) van 120 Hz. Het beeld wordt dus elke 120 seconden vernieuwd. Zo scrol je razendsnel door berichtjes en websites en of je nu aan het racen bent in Mario Kart of in een spannend gevecht bent beland in Call of Duty, het ziet er altijd gelikt uit. 

De Pro Max heeft ook een variabele verversingssnelheid. Door slimme software past de Pro Max de refresh rate aan op hoe je de telefoon gebruikt. Kijk je bijvoorbeeld een TikTokvideo of scroll je door je apps om te zien wat je hebt gemist? Dan gaat de verversingssnelheid automatisch naar 120 Hz. Lees je een artikel? Dan wordt de refresh rate verlaagd tot 1 Hz zodat het toestel weinig energie verbruikt. 

Nieuwe functie: Altijd Aan

De Pro Max heeft ook een nieuwe leuke functie, het always on beeldscherm. Het display blijft dus altijd ‘aan’ staan. Handig hieraan is dat je de telefoon niet apart hoeft te ontgrendelen als je bijvoorbeeld wil weten hoe laat het is of wilt zien of je appjes of mailtjes hebt gekregen. 

Geen notch meer maar een Dynamic Island

Goed nieuws voor veel iPhone-gebruikers: de Pro Max is verlost van de beruchte notch. Daar is namelijk een zogenoemd Dynamic Island voor in de plaats gekomen. Dit is een zwart zwevend balkje aan de bovenkant van het scherm met functies. Je ziet bijvoorbeeld meldingen en door wie je gebeld wordt, maar je kunt er ook muziek mee afspelen en apps mee starten. 

iPhone 14 Pro Max nu al bestellen

Zoals je ziet heeft het nieuwe vlaggenschip van Apple een aantal toffe nieuwe functies. Je kan de iPhone 14 vooruit bestellen. Je krijgt hem dan waarschijnlijk wel pas half oktober geleverd.

Stijn Belmans

Technologiefan, communicatiegeek, Wordpressontdekker. Dat ben ik samengevat in 3 woorden. Meer weten? Check mijn artikels of mijn website.

Add comment

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.