Samsung Galaxy S23

Gerucht: dit zijn de specs van de Samsung Galaxy S23

Begin volgend jaar maken de S23, S23+ en de S23 Ultra hun opwachting. De geruchtenmolen draait inmiddels overuren en we komen steeds meer over de nieuwe paradepaardjes van Samsung te weten. Er doen veel verhalen de ronde over de specs van de nieuwe modellen en de verwachtingen zijn hooggespannen. Maar hoe gaan de specs van de nieuwe Samsung-serie er precies uitzien? 

Nieuw design

De Samsung Galaxy S23 wordt naar verluidt deels in een nieuw jasje gestoken. De schermranden zouden minder gebogen zijn, waardoor de toestellen een meer hoekige uitstraling krijgen. De dunne bezels (randen om het scherm) blijven wel behouden en de selfiecamera keert als ‘punch hole’ camera terug aan de voorkant op het scherm. 

Het camera-ontwerp aan de achterkant lijkt wel anders te worden, aldus de geruchten. In plaats van op een camera-eiland, worden de camera’s direct in de telefoon geplaatst waardoor ze niet meer uitsteken. Hierdoor is de telefoon platter en ligt hij wellicht lekkerder in de hand. Zonder camera-eiland wordt de telefoon waarschijnlijk ook lichter en fijner om te bedienen. 

Nieuwe kleur bordeauxrood voor de Ultra

De nieuwe Samsung telefoons verschijnen mogelijk in vier standaardkleuren die we eerder bij nieuwe modellen hebben gezien: zwart, beige, groen en roze. Bij de Ultra zou daar een gloednieuwe kleur aan worden toegevoegd, namelijk bordeauxrood. Of dit klopt en of dit de enige kleuren zijn waar de nieuwe telefoons in verschijnen moeten we nog even afwachten. 

De S23 krijgt mogelijk satellietverbinding

Een handige feature waar Samsung aan zou werken is satellietverbinding. Het bedrijf zou hier zelfs een samenwerking voor zijn aangegaan met het Amerikaanse satellietbedrijf Iridium Communications. Met satellietverbinding kan je in geval van nood ook zonder bereik contact opnemen met vrienden of hulpdiensten door een bericht te sturen. 

Satellietverbinding is niet nieuw. Samsung zou zich echter willen onderscheiden van de concurrentie door gebruikers ook foto’s te laten sturen via satellietverbinding. Als dit lukt is het de eerste smartphonefabrikant die deze functie biedt. 

S23: 200-megapixel hoofdcamera

Samsung lijkt met de camera’s een serieuze stap vooruit te willen zetten. De telefoonfabrikant brengt mogelijk de nieuwe ISOCELL HPX (Chinese bron) camerasensor uit. Met deze sensor krijgt de hoofdcamera een resolutie van maar liefst 200 megapixels en vangt hij meer licht op. Het resultaat: je foto’s worden scherper met meer detail en zien er ook bij weinig licht en in het donker mooi uit. 

De ultragroothoeklens en de telelenzen met 3x en 10x optische zoom krijgen waarschijnlijk ook een grotere sensor waardoor ze meer licht opvangen. Voor de selfie-specialisten onder ons komen er waarschijnlijk meer megapixels in de selfiecamera van het basis- en plusmodel, namelijk 12 megapixels in plaats van 10. De S23 Ultra krijgt waarschijnlijk opnieuw een 40-megapixel camera. Of deze geruchten kloppen weten we als het goed is begin februari volgend jaar.

Stijn Belmans

Technologiefan, communicatiegeek, Wordpressontdekker. Dat ben ik samengevat in 3 woorden. Meer weten? Check mijn artikels of mijn website.

Add comment

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.