Apple event 2021 nieuwigheden

Apple event april 2021: Wat is er aangekondigd?

We hebben lang moeten wachten op het Apple Event, maar kregen dan ook een uitgebreid palet aan nieuwe producten gepresenteerd. Zo komt Apple met een nieuwe iPad, introduceert het de AirTag en krijgt de iMac een nieuw design. Wat is er zoal aangekondigd tijdens het Apple Spring Event in april 2021?

iPad Pro 2021

Met een spectaculaire video, waarin Tim Cook een M1-chip steelt en in een iPad Pro plaatst, kondigt Apple de iPad Pro 2021 aan. Voor het eerst heeft een iPad een M1-chip. Deze tablet biedt een optie voor 2 terabyte opslag en er is keuze tussen 8 gigabyte of 16 gigabyte werkgeheugen. De iPad komt in twee schermgroottes: 11” en 12,9”.

De 12,9” variant heeft Liquid Retina XDR display. Daarmee moeten de kleuren nog meer tot leven komen en zullen de letters scherper op het scherm staan. De iPad Pro is beschikbaar vanaf 899 euro voor de 11 inch versie en 1219 euro voor de 12,9 inch variant. Bestellen kan vanaf 30 april. De iPads worden vanaf halverwege mei uitgeleverd.

AirTag

Na jaren van geruchten is de AirTag dan eindelijk een feit. Deze slimme tracker stelt gebruikers in staat bij te houden waar hun spullen zijn. De AirTag kan bijvoorbeeld worden vastgemaakt aan sleutels, tassen en andere voorwerpen. De tag, die ongeveer zo groot is als een muntje, werkt met een U1-chip en Bluetooth. Via de ‘Zoek Mijn’-app kun je je objecten direct volgen.

Bij aankoop ontvangt de gebruiker alleen het muntje. Sleutelhangers en andere accessoires moeten los verkregen worden. De AirTag krijgt een prijskaartje van 35 euro per stuk en 120 euro voor 4 stuks. Het apparaatje ligt vanaf 30 april in de winkels.

iMac 2021

Er gingen al een tijdje geruchten over een nieuwe iMac en die geruchten bleken waar: de iMac 2021 werd tijdens het Apple Event aangekondigd. Momenteel gaat het alleen nog om een 24” display met True Tone en brede kleurweergave. Apple brengt met de nieuwe iMac de kleur weer terug in de ontwerpen. Het design is geheel vernieuwd en beschikbaar in zeven verschillende kleuren.

Apple heeft de nieuwe iMac ook voorzien van een M1-chip, die meerdere configuraties met een 7-core en 8-core CPU beschikbaar maakt. Bij aankoop kun je kiezen uit een SSD van 256 GB of 512 GB, die uit te breiden is naar 2 TB. Vernieuwd aan de iMac is ook de camera: deze is nu 1080p. Ook zijn de speakers verbeterd. De iMac 2021 is te koop vanaf 1449 euro en vanaf half mei verkrijgbaar.

Magic Keyboard

Apple kondigde ook een nieuw Magic Keyboard aan. Deze werkt exclusief voor de nieuwe iMac. Het toetsenbord is voorzien van nieuwe toetsen en een TouchID-vingerafdrukscanner. Met de vingerafdrukscanner kunnen gebruikers snel inloggen en ook betalingen via Apple Pay autoriseren. Ook het toetsenbord komt in zeven verschillende kleuren, zodat je deze kunt matchen met je iMac. Naast het Magic Keyboard zijn ook de Magic Trackpad en Magic Mouse vernieuwd. Deze zijn nu ook te koop in zes nieuwe kleuren, naast de bestaande zilveren variant.

Apple TV 4K

De Apple TV 4K krijgt een upgrade. De nieuwe versie heeft een snelle A12-chip, die het apparaat ook geschikt maakt voor games. Apple heeft ook de afstandsbediening onder handen genomen. Zo werkt deze nu ook met Siri, waarvoor een aparte knop aan de zijkant is gemaakt. Deze werkt op eenzelfde manier als op de iPhone en iPad.

De nieuwe Apple TV heeft een nieuwe Color Balance-functie. Deze verbetert de kleurweergave van je televisie met behulp van een iPhone-camera. De nieuwe Apple TV kost 199 euro voor 32 gigabyte en 219 euro voor 64 gigabyte. Het apparaat is vanaf medio mei beschikbaar.

Paarse iPhone

Voor de liefhebbers: de paarse iPhone. Vanaf 30 april kun je een iPhone 12 of iPhone 12 mini ook in de kleur paars kopen. Het nieuwe toestel kost 809 euro voor de iPhone 12 mini en 909 euro voor de iPhone 12. Het toestel is vanaf 30 april verkrijgbaar.

Apple Podcast

Apple Podcast heeft voortaan functies voor abonnees, zodat deze zonder reclame kunnen luisteren. Luisteraars betalen rechtstreeks aan de makers, via een soort in-app abonnement. Het is geen alles-in-één betaalde podcastdienst.

Hoesjes en bandjes

Apple komt ook met nieuwe iPhone-hoesjes. Deze zijn verkrijgbaar in onder meer de kleuren blauw, zachtgroen en oranjeroze. Tegelijkertijd zijn ook de nieuwe Apple Watch-bandjes uitgebracht. Deze zijn te koop in de kleuren diepgroen, zachtgroen en blauwpaars.

De sportbandjes voor Apple Watch krijgen ook nieuwe kleuren en materialen. Zo zijn er nu ook gevlochten solobandjes, is het Nike sportbandje uitgebracht en kunnen Watch-dragers kiezen voor een geweven sportbandje.

Waar kijk jij het meeste naar uit?

Stijn Belmans

Technologiefan, communicatiegeek, Wordpressontdekker. Dat ben ik samengevat in 3 woorden. Meer weten? Check mijn artikels of mijn website.

Add comment

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.