iPhone 6S Plus

iPhone 6s Plus

Uiterlijk

iPhone 6s PlusHet verschil tussen de iPhone 6 Plus en de iPhone 6s Plus is qua uiterlijk niet aanwezig, met het verschil dat naast de beschikbare kleuren van de huidige iPhone 6 Plus, spacegrijs, zilver en goud, u bij de iPhone 6s Plus ook kunt kiezen uit de kleur roségoud.

Als u de vergelijking trekt tussen de iPhone 6s en de iPhone 6s Plus, dan zit het verschil in de grootte van het toestel. De iPhone 6s heeft een 4,7 inch scherm, terwijl de iPhone 6s Plus een 5,5 inch scherm heeft.


3D Touch Scherm

Bij de iPhone 6s Plus kunt u het toestel een stuk eenvoudiger bedienen door de 3D Touch functie. Hierdoor is het toestel wel een fractie dikker en zwaarder dan het vorige model, maar hier tegenover staat wel een stevigere behuizing van het toestel alsmede een vergroting van het gebruiksgemak.

Met deze functie kunt u namelijk functies binnen een app oproepen doordat er handige snelkoppelingen gemaakt zijn. Als u bijvoorbeeld zachtjes op de icoon van Facebook drukt verschijnt er een contextgevoelig menu dat de optie geeft om snel uw status te updaten. Ook is het mogelijk om uw e-mails van te voren te bekijken (te previewen) zonder dat u de mail daadwerkelijk opent.

Hardware

Wat verschilt van de huidige iPhone 6 Plus is dat de “s” variant een snellere processor heeft en meer werkgeheugen. Daarnaast heeft het toestel een snellere grafische chip waardoor het voor u mogelijk is om nog mooiere en complexere beelden op uw scherm te zien. Door de verbeterde A9 processor is het toestel 70 procent sneller dan het vorige model en de grafische kwaliteit is zelfs 90 procent beter dan de iPhone 6 Plus. Het werkgeheugen van de iPhone 6s Plus is voorzien van 2GB, waardoor dit een verdubbeling is ten opzichte van het vorige model.

Camera

De huidige iPhone 6 Plus is voorzien van een 8 megapixel camera aan de achterkant en een 1,2 megapixel camera aan de voorkant. De iPhone 6s Plus heeft aan de achterkant een 12 megapixel camera, waarbij ook de sensor is verbeterd en meer licht opvangt zodat u mooiere foto’s kunt maken in donkere situaties. De zogeheten ‘Deep Trench Isolation’-techniek zorgt ervoor dat de kleurweergave van de foto’s natuurlijker wordt. U kunt tevens met deze camera een 4K-video opnemen, waardoor de filmpjes superscherp ogen.

Aan de voorzijde van het toestel vindt u een 5 megapixel Facetime Camera. Deze wordt niet ondersteund door een led-flitser, maar Apple heeft hier een oplossing voor. Het scherm zelf van de iPhone kunt u gebruiken als flitser waardoor u ook in het donker selfies kunt maken.

Verschil 6s en 6s Plus

Los van het formaat, zijn er nog een aantal verschillen tussen beide modellen. Zo is de resolutie van de 6s Plus hoger dan die van de 6s, kunt u, anders dan bij de 6s, het scherm van de 6s Plus horizontaal gebruiken (net als bij een IPad) en kunt u de 6s Plus langer gebruiken omdat door het grotere formaat de batterij ook groter is.

Wat betreft de camera heeft de 6s Plus nog een extra optie. Het toestel heeft namelijk een optische beeldstabilisatie in plaats van een digitale. Hierdoor vangt de cameramodule de schokken van de smartphone op en zult u minder schokkerige of bewogen beelden maken. De iPhone 6s Plus is dus iets exclusiever dan de iPhone 6s, alleen zult u daar wel ongeveer 100 euro meer moeten betalen.

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.