Mobile gaming rage

Mobile raming, een rage of een blijvertje?

Er zijn de laatste tijd steeds meer industrieën die een mobile first strategie hanteren. Dit houdt in dat hetgeen dat ontworpen wordt primair voor de telefoon wordt ontwikkeld en secundair voor andere toestellen waarop de app, website of iets dergelijks te benaderen valt. Een van de industrieën waar dit momenteel nog niet het geval is, is de gaming industrie. Dat dit echter nu nog niet zo is, betekent zeker niet dat dit nooit zo zal worden. Mobile gaming is de afgelopen jaren namelijk enorm populair geworden. In deze blog vertellen we je daarom meer over de mogelijkheden van mobile gaming.

Mobile gaming anno 2022

Als je tien jaar geleden iemand had verteld dat je een potje Fortnite of Call of Duty op je telefoon zou spelen in 2022, dan werd je waarschijnlijk voor gek verklaard. Anno 2022 is dit echter de realiteit. De technieken in telefoons zijn de afgelopen jaren namelijk enorm verbeterd. Deze verbeteringen hebben plaatsgevonden op het gebied van processoren, maar ook op het grafische gebied zijn er enorme stappen gezet. Het is dan ook zeker mogelijk om tegenwoordig een online game goed te spelen op de telefoon!

Voordelen mobile gaming

Mobile gaming heeft een aantal fijne voordelen tegen het gamen op een computer of een console. Het grootste voordeel zit hem met name in het gemak. Je kunt immers overal de game spelen. Het is namelijk een stuk gemakkelijker om je telefoon overal mee naartoe te nemen dan bijvoorbeeld een console of een computer. Daarnaast is de communicatie via de telefoon over het algemeen makkelijker dan de communicatie met je teamgenoten via een computer of een console. Je zult namelijk altijd goed te zien en te verstaan zijn omdat je een stuk dichter bij op de camera en de microfoon zit dan op een computer of een console.

Nadelen mobile gaming

Toch is mobile gaming nog niet helemaal je van het. Er zijn wel wat mogelijkheden, maar de game ervaring zal echt vele malen beter zijn als je kiest voor het zelf je nieuwe game PC samen te stellen. Dit heeft te maken met verschillende aspecten. Zo is de kijkhoek over het algemeen beter op een groter apparaat en is de besturing daarnaast ook vele malen gemakkelijker. Je kunt op controler of een toetsenbord nou simpelweg veel meer aanslagen en combinaties maken dan op een relatief klein telefoonscherm. Dit geeft je de mogelijkheid om veel meer uit je game te halen en dit is dan ook de reden dat de game industrie de mobile first visie nog niet omarmd heeft. Wil je meer informatie over het samenstellen van je droom game-pc? Kijk bijvoorbeeld eens op computerbestel.nl.

Stijn Belmans

Technologiefan, communicatiegeek, Wordpressontdekker. Dat ben ik samengevat in 3 woorden. Meer weten? Check mijn artikels of mijn website.

Add comment

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.