Samsung Galaxy S6 vs iPhone 6

Samsung Galaxy S6 vs iPhone 6

De 2 meest populaire smartphones van dit moment zijn de Samsung Galaxy S6 en de iPhone 6. Apple heeft zijn iPhones groter gemaakt en in 2 varianten uitgebracht. Samsung heeft in de tussentijd ook veel verandert aan zijn toestellen. Zo is de Samsung Galaxy S6 nu voorzien van een metalen behuizing.

Het design

iPhone-6-Samsung-Galaxy-S6 De overeenkomst tussen beide smartphones is dat ze beide voorzien zijn van een metalen behuizing. De iPhone 6 is voorzien van een 4,7 inch-scherm terwijl de S6 een 5,1 inch scherm heeft.

Als je ze naast elkaar legt zul je zien dat beide toestellen bijna even groot zijn. De Samsung Galaxy S6 is iets groter dan zijn concurrent de iPhone 6. Qua gewicht liggen beide toestellen ook erg dicht bij elkaar. De iPhone 6 weegt 129 gram tegenover de 138 gram van de S6.

Één van de nadelen bij de Samsung Galaxy S6 is dat de smartphone niet meer stof-en waterbestendig is zoals zijn voorganger de Samsung Galaxy S5.

Het scherm

Beide smartphones zijn voorzien van een verbeterde display en een hoge schermresolutie. In onze ogen is de Samsung Galaxy S6 het meest indrukwekkend.
De resolutie bij de S6 is verhoogd naar 2560 bij 1440 pixels. Bij de iPhone 6 is de resolutie 1334 bij 750 pixels. Nadeel bij de iPhone 6 is dat je last kunt hebben van spiegelingen als je in de buitenlucht bent.

Camera en harware

Camera-iphone-6-vs-Samsung-Galaxy-S6 Als je alleen naar de specificatie kijkt van beide telefoons dan verslaat Samsung Apple ruimschoots. De hardware van de iPhone 6 is afgestemd op iOS. Hierdoor kan het toestel de laatste apps moeiteloos draaien.
Allebei de smartphones hebben een 64-bit processor.

De S6 is voorzien van een Exynos 7-chip met een octacore-processor. Deze processor blijkt ook nog eens energiezuinig te zijn. Met zijn 3GB werkgeheugen kun je met de S6 moeiteloos grote apps draaien.

Beide smartphones maken gebruik van een vingerafdrukscanner. Het verschil met voorgaande toestellen is dat je nu alleen je vinger erop dient te houden en niet meer een veegbeweging hoeft te maken om een afdruk te scannen.
De camera’s verschillen erg van elkaar. De S6 maakt foto’s met haar backcamera met een maximale resolutie van 16 megapixels. De iPhone 6 moet het hier doen met 8 megapixels.
Met de Samsung Galaxy S6 kun je in 4K filmen, terwijl je met de iPhone 6 op 1080p blijft steken.

De iPhone 6 camera is wat meer gebruiksvriendelijker dan de S6. De S6 heeft wel meer camera opties dan de iPhone 6. Met de selfiecamera van de Samsung Galaxy S6 kun je zelfportretten maken met 5 megapixels.

Conclusie

De iPhone 6 en de Samsung Galaxy S6 lijken qua design erg veel op elkaar. Het grote verschil is dat de S6 voorzien is van modernere specs. Kijk maar naar de processor, camera en het werkgeheugen welke uitgebreider is.

De iPhone 6 heeft weer soft en hardware welke erg goed op elkaar zijn afgestemd, waardoor het toestel erg gebruiksvriendelijk is.

Stijn Belmans

Technologiefan, communicatiegeek, Wordpressontdekker. Dat ben ik samengevat in 3 woorden. Meer weten? Check mijn artikels of mijn website.

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.