Waar herken je een goede refurbished iPhone aanbieder aan

Waar herken je een goede refurbished iPhone aanbieder aan?

We leven in een tijd waarin duurzaamheid belangrijker is dan ooit. Het spreekt niet meer voor zich dat je alles gloednieuw uit de winkel koopt. Ditzelfde geldt voor de iPhones, vandaar dat tweedehands iPhones en refurbished iPhones steeds populairder worden in onze samenleving. 

Met een iPhone refurbished kies je voor duurzaamheid. Een Apple device krijgt namelijk een tweede leven en de levensduur van het toestel wordt met twee jaar verlengt. Naast het besparen van het milieu wordt er ook flink op de prijs bespaart in vergelijking met een nieuwe iPhone uit de winkel. Gelukkig heb je tegenwoordig de keuze tussen verschillende type refurbished iPhones. Denk hierbij aan de refurbished iPhone X of de refurbished iPhone SE 2020.

Wil jij de overstap maken naar een refurbished iPhone? In dit artikel lees je waar je een goede refurbished iPhone aanbieder aan herkent. Zo kun jij jezelf verzekeren van een goede aankoop.

Veel positieve klantbeoordelingen

In je zoektocht naar een refurbished iPhone zal je veel verschillende webshops tegenkomen die het toestel verkopen in alle soorten en maten. Om voor de juiste webshop te kunnen kiezen is het belangrijk om meerdere aanbieders met elkaar te vergelijken. Dit kun je doen op basis van de klantbeoordelingen. Hierin wordt duidelijk aangegeven welke ervaringen andere klanten hebben met een bepaald bedrijf. Een betrouwbare aanbieder is vaak te herkennen aan de vele positieve klantbeoordelingen. Ben je een webshop tegengekomen met veel negatieve beoordelingen? Dan kun je deze beter vermijden. Je wil namelijk niet voor verassingen komen te staan, je wilt zekerheid hebben bij het kopen van een refurbished iPhone.

Let op keurmerken

Een ander punt waar je een goed aanbieder aan herkent zijn de keurmerken. De webshops op het internet die met een Webshop keurmerk werken, zijn vaak de aanbieders die betrouwbaar zijn. Een ander belangrijk keurmerk is het Keurmerk Refrubished. Met zo’n keurmerk laat een aanbieder zien dat de refurbished iPhones op meer dan 50 verschillende punten worden gecontroleerd. Je weet hierdoor zeker dat het toestel onder strenge voorwaarden wordt verkocht. Probeer daarom altijd te kiezen voor een webshop met een keurmerk. Zoals eerder gezegd, je wilt niet voor verassingen komen te staan.

De garantievoorwaarden

Een punt dat vaak vergeten wordt zijn de garantievoorwaarden. In deze voorwaarden wordt aangegeven hoelang de garantietermijn is, welke onderdelen er wel of niet onder de garantie vallen en wanneer de garantie ingaat. Een betrouwbare aanbieder is te herkennen aan goede garantievoorwaarden. Vandaar dat het belangrijk is om de garantievoorwaarden altijd goed door te lezen. Dit kost je maar enkele minuten, maar kan een hoop verwarring besparen. Gelukkig krijg je bij bijna elke aanbieder twee jaar garantie. Je kunt dus een lange tijd genieten van je aankoop zonder dat je je zorgen hoeft te maken.

Nog steeds niet tevreden? Je hebt het wettelijk recht om je aankoop binnen 14 dagen te retourneren. Bij de meeste aanbieders loopt dit zelfs op tot 30 dagen. 

Stijn Belmans

Technologiefan, communicatiegeek, Wordpressontdekker. Dat ben ik samengevat in 3 woorden. Meer weten? Check mijn artikels of mijn website.

Add comment

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.