Tover je smartphone om in een vr-bril!

Altijd al eens de trotse eigenaar willen zijn van een virtual reality bril? Dat kan met de opmars van vr steeds eenvoudiger. Want een dure ingewikkelde vr bril heb je helemaal niet nodig om gebruik te maken van vr games of om vr videos te bekijken. Er zijn namelijk vele virtual reality cases beschikbaar waarmee je in combinatie met je smartphone een vr-bril kan maken.

Eenvoudig of luxe?

Je hebt al een virtual reality bouwpakket voor een paar tientjes. Hiermee kan je van een kartonnen bouwpakket, snel een vr kijkdoos maken. Deze pakketjes hebben namelijk ruime om je smartphone in te schuiven en wanneer je dat doet met het beeldscherm naar binnen toe heb je in een paar tellen een vr-bril.

Je smartphone is dan je beeldscherm en je telefoon zal wanneer je de juiste software installeert direct herkennen dat je de virtual reality wereld wilt verkennen. Ideaal voor als je eerst even wilt aftasten of vr iets voor je is.

Wil je een luxere uitvoering en heb je bijvoorbeeld een Samsung Galaxy S6 of hoger, dan kun je ook kiezen voor de Gear VR van Samsung. Dat is een luxe case die comfortabel op je hoofd zit, met verstelbare gespen. Het is namelijk belangrijk dat er tijdens het vr kijken geen licht van je omgeving de bril binnenkomt.

Dat verstoort namelijk de vr ervaring. Ook heb je op de Gear VR een bedieningspaneel, wat in contact staat met je smartphone, hiermee kun je bewegen, navigeren en interacteren in de virtuele wereld.

De Gear VR is ontwikkeld samen met het bedrijf Oculus, ook wel bekend van de Oculus Rift virtual reality headset, het is daarom ook een kwalitatief goede vr-bril en je kunt eenvoudig gebruik maken van de Oculus interfase software. Iets wat je een voorsprong geeft en de mogelijkheid biedt om goede vr spelletjes makkelijk en stabiel te spelen en virtual reality videos vloeiend te bekijken.

Wat is virtual reality

Virtual reality is een wereld die je ziet met een vr-bril op. Waarbij je je compleet kunt afsluiten en letterlijk in een andere wereld kan begeven. Het is de illusie of projectie die je ogen en hersenen op het verkeerde been zetten, zo kun je in virtual reality ervaren hoe het is om te skydiven, of om te duiken met haaien. Zonder maar 1 voet buiten de deur te zetten.

Stijn Belmans

Technologiefan, communicatiegeek, Wordpressontdekker. Dat ben ik samengevat in 3 woorden. Meer weten? Check mijn artikels of mijn website.

Add comment

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.