Tips over virtual reality op je smartphone

Een van de grootste technologische ontwikkelingen van de afgelopen jaren is virtual reailty. 2D en 3D zijn verleden tijd, tegenwoordig beleef je een video of game doordat je er zelf in zit. Maar wat moet jij allemaal weten of deze ontwikkeling? Simonlycheck.nl zit een paar feiten op een rijtje!

Welke smartphone is geschikt?

Het goede nieuws is dat in principe elke smartphone geschikt is om in combinatie met een VR-bril te gebruiken, zolang er maar een video kan worden afgespeeld. Echter waneer je echt de juiste VR ervaring wil beleven, dient de smartphone toch aan een paar eisen te voldoen. Denk bijvoorbeeld aan een goede processor waardoor de video of game vlekkenloos afspeelt en je niet wordt afgeleid door haperende beelden. Smartphones met een groot display zijn geschikter voor een VR-bril. Wanneer het scherm dusdanig klein is dat je de zijkanten kan zien, kan dat behoorlijk afleiden. En als laatste is de schermresolutie van belang, je wil immers niet dat je de pixels op je scherm kan tellen als je midden in een game zit.

Extra features voor een betere ervaring

De VR-bril is uit te breiden met diverse features voor een nog betere ervaring. Zo is een goede headset zeker aan te raden zodat je geen last hebt van geluiden uit de omgeving. Wanneer je de VR-bril voornamelijk gaat gebruiken om mee te gamen, dan is ook een controller een must. Deze zijn normaliter via bluetooth te verbinden, zodat je geen last hebt van draden die in de weg zitten. Ook de controllers kennen verschillende prijsklassen.

De toekomst van VR

Er is nu al ongelooflijk veel mogelijk met een VR-bril waar bedrijven mooi op kunnen inspelen. Zo kan je met een VR-bril al door Google Streetview lopen, een digitale huiskamer bezoeken op Netflix en 360 graden video’s bekijken op YouTube. Zo is het in de toekomst ook niet uit te sluiten dat je virtueel concerten bezoekt of dat een bezoek aan een film in de bioscoop nog intenser wordt.

Liv Janssen

Add comment

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.