Streamingdiensten op mobiel winnen het massaal van gewone televisie

Streamingdiensten op mobiel winnen het massaal van gewone televisie

Tv kijken via internet wint het massaal van de gewone televisie. Helemaal onder de doelgroep tot 35 jaar. Steeds minder vaak worden er abonnementen voor televisie en internet afgesloten en richten ze zich op de streamingdiensten. Denk bijvoorbeeld aan nieuwkomer Viaplay, maar ook de meest bekende streamingdienst Netflix heeft nog altijd een groot aandeel. Tv kijken via het internet biedt dan ook veel voordelen. Allereerst omdat er meer geïnvesteerd kan worden in het internetabonnement, maar ook omdat je op deze manier veel flexibeler bent in het kijken van series en films. Ook via de smartphone, tablet of andere devices kan er nu gekeken worden. Dat biedt zeker in grotere gezinnen de uitkomst en voorkomt discussies omtrent de televisie.

Interactieve tv

Er zijn nog maar weinig mensen die echt voor gewone tv kiezen. Als er al een tv abonnement wordt gekozen, dan gaat het vaak om de zogenaamde interactieve tv. Hierbij bepaal je zelf wanneer en wat je kijkt. Tv terugkijken is zo ook een stuk gemakkelijker. Ideaal wanneer je een programma bent vergeten op te nemen of net te laat bent met instromen. Je bepaalt zelf of je het programma vanaf het begin bekijkt en kunt deze pauzeren of terugkijken wanneer je dat wilt.

Populaire streamingdiensten

Inmiddels is het aandeel van streamingdiensten enorm groot. Het aanbod neemt elk jaar weer toe en uit onderzoek blijkt dat steeds meer gezinnen ook verschillende abonnementen hebben. De meest bekende streamingdienst is Netflix. Toch heeft deze in de afgelopen jaren wel de nodige abonnees verloren. Hoewel ze in de afgelopen maanden ook weer veel successen hebben geboekt met de komst van Stranger Things 4.

Veel van hun vaste abonnees hebben ze ingeleverd aan andere bekende diensten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Disney+, maar ook aan Viaplay en Videoland. De populariteit voor deze diensten hangt vooral samen met de leeftijd van de televisiekijker. Zo wordt Disney+ massaal gebruikt onder gezinnen met veelal jonge kinderen, terwijl Netflix weer meer voor het hele gezin is. Alle diensten beschikken ook over een eigen app waarmee eenvoudig via een smartphone gekeken kan worden.

Wat heb je nodig?

Om streamingdiensten te kunnen gebruiken, heb je niet meer nodig dan een goede internetverbinding en een apparaat waar je deze op kunt gebruiken. Een smartphone is in vrijwel alle gevallen al voldoende. Ook zijn de meeste televisies tegenwoordig uitgerust met een zogenaamde smart-functie. Hiermee kan via het internet gestreamd worden. Dat maakt dat veel mensen de gewone televisie links laten liggen en enkel gebruik maken van deze diensten.

De reden hierachter is niet helemaal duidelijk. Veel mensen zien het als gemak. Anderen zijn de commerciële gedachte achter gewone televisie zat en willen gewoon televisie kunnen kijken zonder telkens gestoord te worden door commercials. Of enkel het gebruik van streamingdiensten voldoende is, is geheel persoonsafhankelijk. De ene persoon vindt dit makkelijker dan de ander. Dat deze trend de komende tijd nog wel verder zal groeien is wel duidelijk. 

Stijn Belmans

Technologiefan, communicatiegeek, Wordpressontdekker. Dat ben ik samengevat in 3 woorden. Meer weten? Check mijn artikels of mijn website.

Add comment

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.