Sporza livestream buiten België streamen

Sporza livestream buiten België streamen

Via de Sporza livestream volg je in België alle sportuitzendingen op de voet. Maar wat als je in het buitenland bent? Dan blokkeert Sporza de boel opeens. Alleen maar omdat je de Sporza livestream in het buitenland wil bekijken. In dit artikel leggen we uit waarom de Sporza livestream in het buitenland geblokkeerd is en hoe je deze blokkade kan omzeilen.

Waarom is er een blokkade op Sporza in het buitenland?

Sporza heeft alleen uitzendrechten aangekocht om in België uit te zenden. Buiten België mag Sporza de livestream niet uitzenden. Voordat de livestream start voert Sporza een kleine controle uit op het IP-adres.

Een IP-adres is een reeks nummers verbonden aan je internetverbinding. Daaruit kan Sporza opmaken in welk land je bent. Op het moment dat je in België bent start de Sporza livestream zonder moeite. In het buitenland kan je de Sporza livestream alleen met een VPN bekijken. Voor de gene die niet weet wat dat is leg ik het hieronder kort uit.

Sporza buiten België VPN

Wat is een VPN en hoe gebruik ik dat om Sporza te kijken?

De technische werking zal ik voor dit artikel achterwege laten maar het komt erop neer dat je een ander IP-adres gebruikt. En dat is nou net het gene waardoor de Sporza livestream niet werkt buiten België. Door je buitenlandse IP-adres te veranderen krijg je overal ter wereld toegang tot de livestream. Het enige dat je nodig hebt is een VPN. De meeste VPN’s kan je gewoon als app downloaden en installeren op (bijna) elk gewenst apparaat.

Blokkade op Sporza livestream buiten België omzeilen

Voordat we beginnen met het deblokkeren van de livestream zetten we alles op een rijtje. Wat heb je nodig?

 • Apparaat om de Sporza livestream op te kijken
 • Internet (mobiel of vaste aansluiting)
 • VPN abonnement

De meeste apparaten die normaliter geschikt zijn om Sporza te kijken kunnen ook een VPN gebruiken. Hulp nodig bij het kiezen? Als je één van de beste VPN providers gebruikt ben je gegarandeerd van een gebruiksvriendelijke en Sporza compatible app.

Nordvpn website homepagina
 1. Registreer je account
 2. Download de app op je smartphone
 3. Open de app
 4. Maak verbinding met een Belgische server
 5. Wacht tot de app verbinding gemaakt heeft
 6. Open Sporza op het apparaat waarom je verbinding hebt gemaakt met de VPN

Zonder account kan je geen enkele VPN gebruiken. Daarom begin je met het registeren van je account. Na de registratie kan je de app downloaden en erop inloggen. Vervolgens kies je in de app voor een Belgische serverlocatie om verbinding mee te maken. Nadat de verbinding gemaakt is kan je de Sporza livestream openen zoals je dat normaal ook zou doen. Let wel op dat je alleen kan kijken op het apparaat waarom je de verbinding gemaakt hebt.

Als het niet meteen werkt…

Als het niet meteen werkt kan er van alles aan de hand zijn. De meeste problemen zijn makkelijk te verhelpen. Zo kan het zijn dat je verbinding hebt gemaakt met een verkeerde serverlocatie of dat je vergeten bent de verbinding te activeren.

 • Heb je in de app de juiste serverlocatie gekozen?
 • Heb je na het kiezen van de serverlocatie wel verbinding gemaakt?
 • Is de verbinding volledig tot stand gekomen?
 • Staan locatievoorzieningen? Schakel deze dan uit. Sommige streaming apps bepalen je locatie niet alleen op basis van je IP-adres maar ook door de GPS-data uit te lezen!

Werkt het nog steeds niet? Laat dan hieronder een comment achter. Dan helpen we je verder.

Wat kan je nog meer met een VPN?

Wist je dat je met een VPN nog veel meer kan? Zo kan je nog meer buitenlandse streamingdiensten bekijken of juist Nederlandse streaming in het buitenland. Ook is een VPN tegenwoordig onmisbaar om je online leven te beschermen.

Stijn Belmans

Technologiefan, communicatiegeek, Wordpressontdekker. Dat ben ik samengevat in 3 woorden. Meer weten? Check mijn artikels of mijn website.

Add comment

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.