simkaart plaatsen

Een simkaart plaatsen doe je zo

Je hebt een nieuwe telefoon gekocht en wilt natuurlijk meteen aan de slag. Door het plaatsen van een simkaart kan je eindelijk echt aan de slag met internetten, bellen en andere mogelijkheden. Er was een tijdje het idee van Samsung en iPhone om een ingebouwde simkaart te ontwikkelen maar tot op heden is dat niet gebeurt.

Een simkaart plaatsen moet je dus nog steeds zelf doen en het is daarbij handig dat je dit goed doet. Je wilt natuurlijk geen schade aan jouw simkaart of toestel veroorzaken en daarom vind je hieronder een aantal tips & tricks.

simkaart plaatsen

Stap voor stap de simkaart plaatsen

Stap 1: Open de simkaarttool in jouw telefoon. In sommige gevallen gebeurt dit met behulp van een dun pinnetje maar bij andere telefoons kun je gewoon een dekseltje openen en daaronder vind je de simkaarttool.

Stap 2: Zorg ervoor dat je de juiste afmeting simkaart hebt (hieronder mee informatie).

Stap 3: Kijk goed hoe je de simkaart in de tool moet plaatsen en doe dit rustig en voorzichtig. Als de simkaart zich op de goede plek bevindt, kan je de simkaarttool weer dicht doen.

Stap 4: Stop de simkaarttool terug in jouw toestel en zorg dat dit goed afgesloten is.

Stap 5: Start jouw telefoon op en begin!

Deze manier geldt voor nieuwe smartphones, bij oudere telefoons plaats je de simkaart aan de achterzijde van de telefoon. Je moet hiervoor de achterzijde van de telefoon verwijderen, vervolgens moet je de accu ook verwijderen en daaronder vind je de simkaarttool. De simkaart schuif je op de juiste manier om de daarvoor bestemde gleuf en je moet de accu weer terug plaatsen en de achterzijde ook. Vervolgens kan je jouw telefoon gebruik met de simkaart!

simkaart plaatsen
Bron: Sim Up

De verschillende soorten Simkaarten

Waarschijnlijk zal je wel weten dat er verschillende maten zijn op het gebied van simkaarten. Het is belangrijk dat je eerst goed bepaalt welke maat simkaart je nodig hebt voordat je het in het toestel gaat plaatsen. Soms is het ook nodig om een simkaart te laten bijknippen of uitdrukken. Daarom is het belangrijk dat je eerst controleert welke type simkaart jouw toestel nodig heeft.

Ieder toestel verschilt en daarom zijn er ook meerdere simkaarten die je mogelijk kunt gebruiken. Wanneer je een nieuwe telefoon koopt, krijg je altijd een “pinpas” meegeleverd. Een pinpas is een grote simkaart waaruit je de kleine kaarten kunt drukken. Je hebt hier dus geen schaar of iets dergelijks voor nodig, maar je kunt de juiste maat dus gewoon uitdrukken.

Als je een oudere simkaart hebt dan kan het zijn dat je bij een nieuw toestel ook een nieuwe afmeting nodig hebt. Je kunt de afmetingen zelf uitknippen of ervoor kiezen om het bij een telefoonspeciaalzaak te laten doen. Zij hebben namelijk een special apparaat waarbij ze precies de juiste grote kunnen knippen. De nieuwste telefoons hebben allemaal een Nano simkaart om zo meer ruimte te besparen en meer ruimte te kunnen besteden aan de hardware in de telefoon.

Heb jij iets gehad aan deze tips voor een simkaart plaatsen?

Gabrielle van der Lee

Gek op de nieuwste gadgets en constant actief op alle sociale media. Ik ga nooit op pad zonder mijn telefoon!

1 comment

  • ik ben doof en kan die video nauwelijks verstaan, maar ik begrijp ze ook niet. ik heb een motorola e6s en die schuif is veel smaller dan de simkaart. Wat onder- resp. bovenkant van die schuif is wordt niets over gezegd. De kleinste simkaart (en er zit niets ander op die kaart) is 2 1/2 cm lang, en 1 1.2 cm breed.

    op die zelfde kaatrt zit ook nog een goud afdruk 1 ,3 cm lang en 1 cm breed, is dat soms de nano. In de video wordt wel getoond, maar geen enkele maat genoemd.
    Heemskerk, 19-6-2020

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.