Sim-only abonnementen

De keuze van je gsm-abonnement? Laat het afhangen van de beste deal!

Loopt je Sim-only abonnement bijna ten einde? Denk er over na te veranderen van provider. Het is een verandering naar mogelijke aanbiedingen en een abonnement op maat. Die ‘maat’ kan veranderen doorheen de tijd. Misschien wijzigt je sms- of internet verbruik, maar je abonnement doet niet mee. Tijd dus voor een nieuwe formule! Ontdek in dit artikel hoe je overstapt in 1-2-3.

Stap 1: Controleer je huidige abonnement

Nood aan een nieuwe formule? Check eerst wanneer je huidige abonnement afloopt. Meestal is een abonnementsformule geldig voor een periode van 1- tot 2 jaar.

Houd rekening met eventuele stilzwijgende verlengingen. Na de eerste contracttermijn gebeurt dit vaak met een periode van een maand. Het abonnement opzeggen is mogelijk, maar in de meeste gevallen pas na een opzegtermijn. Een opzegtermijn van 1 maand moet je incalculeren. Zeg je jouw contract op 14 mei op? Vanaf 15 juni is het contract definitief beëindigd.

Loopt je huidige abonnement wel ten einde zonder stilzwijgende verlenging? Maak gemakkelijk de overstap! Activeer vanaf 2 maanden voor einddatum je aanvraag tot opzeg. Je toekomstige provider neemt contact op met je huidige provider en brengt het nodige in orde.

Stap 2: Vergelijk verschillende abonnementsvormen en providers

Benieuwd naar andere abonnementsformules? Doe een vergelijking van providers! Om een juiste keuze te maken, houd je best rekening met een aantal zaken. Breng om te beginnen je verbruik in kaart. Ben je eerder een wifi-vreter, een fervente beller of een continue sms’er? Het is bepalend voor jouw abonnement.

Check ook welke provider de laagste prijzen biedt aan de beste kwaliteit. Een goede telecomoperator zet sterk in op:

    • Customer service: Een vriendelijke klantsupport aan minieme wachttijd.
    • Transparante abonnementen: Geen kleine letters en duidelijke verwoordingen.
    • Mobiele netwerkdekking: Snel internet op zo veel mogelijk plekken.
    • Werkende diensten: storingen en defecten bijna onmogelijk en snel verholpen.

Tot slot. De verschillende telecomoperatoren zien je graag komen en willen je hiervoor bedanken. Neem je meerdere diensten af bij een één operator? Misschien kun je rekenen op een korting op je totale dienstenpakket! De combinatie van bellen, televisie en internet leidt vaak tot een lagere prijs dan het los afsluiten van contracten.

Stap 3: Zet een onafhankelijk verkooppunt aan het werk

Online zijn er heel wat vergelijkingssites die je helpen kiezen én de overstap te maken. Een voorbeeld hiervan is Belwinkel, een betrouwbare partner van verschillende operators. Een voordeel van dergelijke sites is dat zij het werk voor je doen. Ze brengen in kaart welke abonnementsvormen bij je verbruik passen. Ze regelen de overstap met behoud van nummer en geven indien nodig persoonlijk overstapadvies.

Hoe deze vergelijkingssites te werk gaan?

Terwijl u blijft bellen en internetten, zegt de vergelijkingssite je huidige abonnement voor je op. Binnen een aantal dagen wordt de nieuwe SIM-kaart naar je toegestuurd. Op de ingangsdatum van je nieuwe abonnement wordt de SIM geactiveerd. Vanaf dat moment ben je lid van de nieuwe operator. Het ‘oude’ abonnement wordt onmiddellijk beëindigd. Zo is er geen sprake van dubbele kosten.

Hoeveel deze dienst je kost?

Niets. Noppes. Nada!  De meeste vergelijkingssites gaan gratis te werk. Uiteraard is eigenhandig opzeggen ook een optie. In dit geval vul je online een formulier in, verzend je een aangetekend schrijven of pleeg je een telefoontje. Het vraagt nét iets meer tijd. In return zal de klantenservice van je huidige provider je zo goed mogelijk verder helpen.

Lisa Mans

Add comment

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.