Selfiestick waarom kopen

Selfiestick: 5 redenen waarom je het wél moet kopen

De selfiestick kreeg de laatste jaren niet overal een warm onthaal. In sommige grote musea is deze zelfs verboden en sommige festivals willen niet meer dat festivalgangers ze meenemen. Toch zijn er redenen genoeg om er wel een te gebruiken. Wat ons betreft, maakt de selfiestick zelfs een comeback in 2019!

Reden 1: het geeft foto’s diepte

Als je je handen gebruikt om een selfie te nemen, komen je armen niet goed op de foto terecht. We noemen dit met een knipoog het ‘bizarre lange armen-effect’. Je hebt niet echt bewegingsvrijheid en je kunt eigenlijk alleen maar van dichtbij foto’s maken. Met een selfiestick heb je hier geen last van.

Je kunt rondlopen en met hoeken en perspectieven experimenteren. Maak een foto van onderen, van onderen of juist van boven. Het geeft de foto veel meer diepte.

Reden 2: je hebt een compleet plaatje!

Reisfoto’s zijn niet compleet zonder selfies. De leukste foto’s zijn vaak de foto’s waar jij zelf op staat. Op die manier herbeleef je die prachtige reis die je hebt gemaakt nog een keer. Natuurlijk zijn mooie landschappen leuk om te zien, maar een blij gezicht is altijd leuker!

Daar komt nog bij: je wilt vast en zeker ook graag laten zien dat je lol hebt gehad. Met een selfiestick maak je een compleet plaatje met jou als middelpunt dat er ook nog eens goed uitziet.

Reden 3: het is veiliger dan een camera aan een ander geven

Op sommige plaatsen wil je je camera of telefoon liever niet afgeven. Je loopt het risico beroofd te worden. Als je een dure camera hebt, wil je daar zeker niet mee te koop lopen. Voor anderen voelt het gewoon nooit goed om dure producten uit handen te geven.

Met een selfiestick hoeft dat niet. Jij houdt je apparatuur altijd zelf in de hand. Sommige hebben zelfs een afstandsbediening met time release, zodat je je zelf helemaal goed kunt positioneren.

Reden 4: je maakt foto’s van goede kwaliteit

Je hebt het vast wel eens meegemaakt op vakantie: je geeft een vreemde je smartphone of camera om een foto van je te maken. Nadat de foto is geschoten, bekijk je de foto en roep je: “Dank je wel!”, terwijl je eigenlijk denkt: “Wat jammer om zo’n slechte foto te krijgen”.

Wie een selfiestick gebruikt, kan zichzelf op het schermpje van zijn telefoon of camera zien. Je hebt zelf de touwtjes in handen. Nooit meer een slecht shot, tenzij je dat zelf wil natuurlijk!

Reden 5: selfiesticks zijn sterk verbeterd

Tegenwoordig heb je veel mooiere uitvoeringen dan een paar jaar geleden. Nu kun je ze alle kanten op buigen en bestaan er zelfs complete gimbals. Daarmee kun je lopend een video maken zonder dat het beeld storend schokt. Er zijn zelfs selfiesticks die je op een pootje zet, zodat je op goede hoogte een foto van jezelf kunt maken.

Er zijn kortom genoeg redenen waarom een selfiestick kopen een goed idee is. Direct beginnen? Bestel een selfiestick online en je hebt deze de volgende dag al in huis.

Stijn Belmans

Technologiefan, communicatiegeek, Wordpressontdekker. Dat ben ik samengevat in 3 woorden. Meer weten? Check mijn artikels of mijn website.

Add comment

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.