Telefoon opschonen? Vijf tips om ruimte vrij te maken op je telefoon

Telefoon opschonen? Vijf tips om ruimte vrij te maken op je telefoon

Begint jouw telefoon traag te worden? Dan kan het zijn dat je opslaggeheugen vol is. Dan wordt het tijd om de smartphone eens een schoonmaakbeurt te geven. Met deze tips maak je ruimte vrij op je telefoon.

Foto’s verwijderen

Foto’s kosten veel ruimte op je telefoon. Je kunt foto’s die je al ergens anders hebt opgeslagen het best verwijderen. Op een iPhone doe je door de foto die je wilt verwijderen te openen en dan op het prullenbak-icoontje te drukken. De foto staat nu nog wel onder ‘Recent verwijderd’. Na 30 dagen gaat de foto echt door de shredder.

Op een Android-toestel doe je dit door de Google Foto’s-app te openen en in te loggen op je Google-account. Tik op ‘Foto’s’ en tik op de foto of video die je wilt verwijderen. Tik rechtsboven op ‘Prullenbak’ en kies voor ‘Verplaatsen naar prullenbak’. Je kunt een foto definitief van je Android-toestel verwijderen door op ‘Meer’ te tikken en dan op ‘Verwijderen van apparaat’ te drukken.

Verwijder apps die je niet meer gebruikt

Apps die je niet meer gebruikt kun je het best verwijderen. Een app neemt namelijk best wel wat ruimte in. Je verwijdert een app op een iPhone door deze even vast te houden, en dan op het kruisje te tikken. Er wordt gevraagd of je de app echt wilt verwijderen. Tik op ‘Verwijder’ en de app wordt verwijderd.

Op Android doe je dit door naar de Play Store te gaan, op het pictogram met  de drie streepjes te tikken en dan voor ‘Mijn Apps en games’ te kiezen. Tik op ‘Geïnstalleerd’ en tik op de app die je wilt verwijderen. Tik op ‘Verwijderen’ en druk op ‘OK’.

Sla WhatsApp foto’s niet direct op

Leuk, al die vrienden en familie die je foto’s sturen van hun katten, maar daar raakt jouw telefoon behoorlijk vol van. Dat komt doordat WhatsApp standaard alle foto’s opslaat. Gelukkig kun je dat uitzetten.

Dat doe je door WhatsApp te openen en op ‘Instellingen’ te tikken. Druk op ‘Chats’ en zet de schakelaar bij ‘Voeg toe aan filmrol’ of ‘Voeg toe aan galerij’ naar links.

Whatsapp afbeeldingen opschonen Android iOS

Ruim je e-mail op

Je e-mail opruimen. Geen leuk klusje, wel een noodzakelijk klusje. Die 14.237 e-mails op je telefoon zorgen ervoor dat er wat ruimte verloren gaat. Verwijder daarom e-mails die je hebt gelezen. Je kunt er ook voor kiezen om geen e-mailaccounts aan de standaardapps van Android en Apple te koppelen. Dan surf je gewoon naar de webmail van Gmail, Outlook of jouw provider. De meeste e-mailaanbieders hebben ook een app.

Berichten en sms’jes verwijderen

Heb je veel berichten en sms’jes? Daar mag de bezem wel eens door. Door berichtjes en sms’jes te verwijderen, maak je weer ruimte op je smartphone. Zeker in het geval van iMessages, waarbij ook een foto of een video is verstuurd, is het handig om af en toe een grote schoonmaak te houden.

Nog sneller (en goedkoper) bellen, mailen en video’s kijken?

Is er weer ruimte over? Dan is jouw device al een stuk sneller. Maar het kan altijd beter. Met Sim Only van Simyo  kun je de wereld aan foto’s en video’s ontvangen! Wil je kijken welk abonnement bij jou en jouw dataverbruik past? Ga dan snel alle Sim Only Abonnementen vergelijken.

Stijn Belmans

Technologiefan, communicatiegeek, Wordpressontdekker. Dat ben ik samengevat in 3 woorden. Meer weten? Check mijn artikels of mijn website.

Add comment

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.