Foto's maken smartphone

Professionele foto’s maken met je smartphone

Professionele foto’s maken met een eenvoudige smartphone kan iedereen

We leven in bourgondische tijden waarin iedereen geniet van…niet eten…maar food! Food is de overtreffende trap van eten, dat wil zeggen, we willen mooi, gezond, en bijzonder eten dat bij de seizoenen en onze levensfilosofie past.

Eten als plaatje

Koken is een esthetiek, en die esthetiek kunnen je tegenwoordig op professionele wijze vastleggen met een eenvoudige smartphone. De camera’s en mogelijkheden van smartphones zijn zo ver doorontwikkeld, dat “food photography” voor iedereen binnen bereik ligt. Je food-ervaring vastleggen en delen met vrienden, je genot aan andere zichtbaar maken: Instagram, Facebook en andere Social media maken het eenvoudig.

Tips om een geschikte smartphone te kiezen

Zoek je een telefoon die je in staat stelt om buitengewoon mooie foto’s te maken? Zoek dan bepaalde eigenschappen. Een aantal op een rijtje:

  • hoe meer megapixels, hoe beter de kwaliteit van je foto’s zal zijn
  • een hoge schermresolutie
  • beeldstabilisatie zodat je niet gehinderd wordt door trillingen
  • met een veelvoorkomend model heb je meer apps en meer mogelijkheden
  • neem voldoende opslagruimte
  • een batterij die lang meegaat is natuurlijk wenselijk.

De compositie

Een beetje onderzoek op internet brengt je op sites van ‘foodies’; die tips delen voor het mooi vastleggen van je eten. Een gouden tip: denk aan opstellingen van drie als je iets fotografeert, volgens de eeuwenoude regel van drie. Focus is ook erg belangrijk. Weet wat je wilt fotograferen.

Amateurs met prachtfoto’s

Vorig jaar op de website van Apple kon iedereen zien hoe professioneel de foto’s van gewone mensen wereldwijd met een smartphone eruit kunnen zien. De beelden zijn nog steeds te vinden. Wat een inspiratie!

Stijn Belmans

Technologiefan, communicatiegeek, Wordpressontdekker. Dat ben ik samengevat in 3 woorden. Meer weten? Check mijn artikels of mijn website.

Add comment

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.