Powerbank kopen Allekabels

Powerbank kopen? Daar moet je op letten

Een powerbank is onmisbaar als je veel onderweg bent. Stel je voor dat je op een festival staat, waar je favoriete band speelt. Jij wilt een foto of een filmpje maken, maar helaas! De batterij van de smartphone is leeg. Dat is vervelend. Met een powerbank heb je altijd stroom. Als je een powerbank kopen gaat, moet je wel op een paar zaken letten, waarbij het vooral om de juiste balans gaat.

Laadvermogen

Allereerst het laadvermogen. Dit is misschien wel het belangrijkste aspect. Je kunt met een kleine powerbank je telefoon vaak een keer opladen. Bij grotere exemplaren kun je wel tot 8 keer of meer opladen. Kies je er een met het juiste laadvermogen, dan kun je zelfs je laptop opladen. Zo zit je onderweg nooit zonder stroom.

Formaat en gewicht

Powerbanks zijn er in allerlei formaten. Een groot model neem je niet zo snel mee als een handzame uitvoering. Kies daarom eentje die de perfecte balans heeft tussen laadvermogen en formaat en gewicht. Natuurlijk kun je kiezen voor de grootste omdat deze misschien het meeste laadvermogen hebt, maar die past waarschijnlijk niet in je broekzak.

Feit is dat duurdere merken vaak materialen gebruiken die licht van gewicht zijn. Denk bijvoorbeeld aan aluminium. Ook een plastic exemplaar kan licht van gewicht zijn. Een lichtgewicht uitvoering is wel zo handig, omdat je deze overal mee naar toeneemt.

Poorten

Kijk voor je bestelt ook even goed naar de poorten die het apparaat heeft. Niet alleen het aantal is belangrijk, maar vooral ook hoeveel stroom “erop staat” en wat het type poort is. De meeste uitvoeringen hebben twee oplaadpoorten. De ene laadt bijvoorbeeld normaal op, de andere doet dit een stuk sneller. De normale poort is 1 ampère, terwijl de snelle poort 2,1 ampère is. Een powerbank met een snelle laadpoort is nodig als je bijvoorbeeld een iPad wilt opladen. Een andere groep heeft twee gelijkwaardige poorten, het ligt er maar aan wat je nodig hebt.

Op een powerbank vind je vooral USB-A poorten, deze zijn geschikt voor apparaten met een platte USB-stekker. Steeds meer apparaten hebben al USB-C. Dit is een platte, ronde ingang en door de uitstekende specificaties gericht op de toekomst. Daar heb je wel de juiste kabels voor nodig.

De prijs

Ook niet onbelangrijk: de prijs. De meeste mensen willen niet al te veel besteden aan dit soort aanvullende apparatuur. Duurder is ook niet altijd nodig. Leuke kleurtjes en spannende designs zijn leuk, maar niet noodzakelijk om de powerbank te laten doen wat deze moet doen. Je kunt natuurlijk online een powerbank kopen. Bestel je voor 22.00 uur, dan heb je deze morgen al in huis!

Stijn Belmans

Technologiefan, communicatiegeek, Wordpressontdekker. Dat ben ik samengevat in 3 woorden. Meer weten? Check mijn artikels of mijn website.

Add comment

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.