Onbeperkt internetten op je mobiel

Onbeperkt internetten op je mobiel

Onbeperkt internetten nog niet standaard bij je databundel? Dat is niet vreemd. Het gros van de mobiele providers bieden dit type abonnement nog niet aan. Dit was eerder wel het geval maar dan praten we over jaren geleden toen de smartphone nog niet bestond. In vergelijking met vandaag de dag was er niet veel vraag naar grote databundels voor datahongerige apps zoals YouTube, Netflix en Skype. Het meeste wat je nodig had in die tijd was een kleine hoeveelheid data om je e-mail te bekijken en websites te bezoeken. Als je je wel eens verdiept hebt in het dataverbruik dan weet je dat deze activiteiten niet veel data verbruiken. Een databundel van 1GB was toen zeker niet standaard en hadden de meeste gebruikers aan maximaal 100MB voldoende.

Van mobiel naar smartphone

De iPhone veranderde het landschap waarna de providers al snel doorkregen dat gebruikers meer data nodig hadden. Meer smartphones volgden en binnen korte tijd had een groot deel van de bevolking een mobiele telefoon met apps. Onbeperkt internet werd ingezet om iedereen van voldoende data te voorzien, niet beseffend hoeveel data de apps zouden verbruiken. De providers kwamen er al snel op terug nadat de gebruikers steeds meer data gingen verbruiken. Onbeperkt internet was niet meer mogelijk en bundels met 1GB, 2GB en meer werden aangeboden als vervanging.

De trend: onbeperkt internet

In tien jaar tijd is er veel veranderd en heeft de gemiddelde smartphonegebruiker al meer dan 1GB per maand nodig. De laatste trend op het gebied van mobiele abonnementen is onbeperkt internet. Volgens Nick Berends van OnbeperktInternet.com is het “slechts een kwestie van tijd voordat alle provider dit type abonnement aanbieden”. T-Mobile heeft de eerste stap gezet met het Go Unlimited abonnement. Bij de provider krijg je op dit moment ongelimiteerde data, minuten en sms voor een vast bedrag per maand. Robin Mobile biedt dit al langer aan en voelt nu hevige concurrentie van T-Mobile met het nieuwe abonnement. Door de grote media aandacht is het niet meer de vraag of maar wanneer de andere providers onbeperkt internet weer opnemen in het assortiment.

 

 

Stijn Belmans

Technologiefan, communicatiegeek, Wordpressontdekker. Dat ben ik samengevat in 3 woorden. Meer weten? Check mijn artikels of mijn website.

Add comment

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.