Netflix regio veranderen met een VPN

Netflix regio veranderen met een VPN

Sinds de komst van Nederlandse Netflix is deze streamingdienst niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Veel Nederlanders vermaken zich avonden lang met het bingen van hun favoriete Netflix series. Maar het gras is altijd groener bij de buren en dat steekt…

Nederlandse Netflix heeft een veel kleiner aanbod als je dat vergelijkt met de gigantische bibliotheek van Amerikaanse Netflix. Ook andere varianten zoals het Britse Netflix aanbod en Netflix Canada zijn gewild onder de Netflixers in Nederland. In dit artikel leg ik je uit hoe je elke regio kan kijken op je smartphone en tablet.

Hoe kan je de regio van je Netflix account veranderen?

Netflix-buitenland

Netflix serveert een bepaald regionaal of nationaal aanbod op basis van je locatie. Jouw locatie leest Netflix uit door naar het IP-adres te kijken. Dat is een reeks nummers waarmee ondermeer te zien is waar de gebruiker zich bevind. Als dat een Nederlands IP-adres is krijgt de gebruiker het Nederlandse Netflix aanbod te zien. Is dat een Amerikaans IP-adres, dan ziet de gebruiker het Amerikaanse aanbod. Door je IP-adres te veranderen met een VPN kan je overal ter wereld elke gewenste Netflix regio bekijken. Hieronder leg ik uit hoe dat werkt.

Neem de juiste VPN

Per regio is het verschillend welke VPN je moet gebruiken om Netflix te bekijken. Dat komt door de blokkades die Netflix uitdeelt aan VPN’s. Omdat de meeste VPN’s al geblokkeerd zijn door Netflix kan je het beste een VPN kiezen die geverifieerd getest is met Netflix.

Om te beginnen kies je hieronder welke regio het liefste wil bekijken. Daarna kan je op basis van de regio een VPN kiezen. Daarna installeer je de VPN app op je smartphone en maak je verbinding met de server die bij betreffende regio hoort (bijvoorbeeld USA). Tot slot open je Netflix en zal de regio automatisch aangepast zijn.

Amerikaanse Netflix

Al jarenlang staat Amerikaanse Netflix op #1 als het gaat om populaire Netflix regio’s. De hele wereld unblockt deze regio al sinds jaar en dag om toegang te krijgen tot de gigantische mediatheek. Netflix USA is eigenlijk hoe Netflix bedoeld is, daarom voelen abonnees zich wereldwijd vaak tekort gedaan met het beperktere nationale streaming aanbod.

Om de Amerikaanse regio te unblocken heb je een VPN nodig die niet geblokkeerd is door Netflix. Na het kiezen het juiste VPN abonnement hoef je alleen de VPN te installeren en verbinding te maken met de juiste server.

Hier kan je een overzicht vinden van geschikte VPN providers om Amerikaanse Netflix te kijken. Alle VPN’s in het overzicht worden dagelijks getest met Netflix USA. Zo weet je zeker dat je geen kat in de zak koopt.

Britse Netflix

Britse Netflix heeft dan wel een kleiner aanbod dan de Amerikaanse variant maar het soort titels dat beschikbaar is trekt toch veel Nederlanders. Typisch Britse programma’s die in andere regio’s niet beschikbaar zijn kan je gewoon bekijken op Netflix UK.

Om Netflix UK te bekijken heb je een VPN nodig met Britse IP-adressen die niet geblokkeerd zijn door Netflix. Dit zijn de aanbevolen VPN diensten voor het Britse Netflix aanbod.

Canadese Netflix

Canadese Netflix staat als derde vermeld in de top 3 populairste Netflix regio’s in Nederland. Ondanks een flinke overlap met de titels op Amerikaanse variant zijn er op Canadese Netflix veel Franstalige titels beschikbaar. Het aantal VPN’s met Canadese IP-adressen die werken met Netflix is erg beperkt maar in dit overzicht kan je alles vinden wat je nodig hebt om Canadese Netflix in Nederland te kijken.

Meer streaming unblocken?

Bekijk alle buitenlandse streamingdiensten die je kan unblocken met een VPN of lees alles over Nederlandse TV programma’s in het buitenland (handig op vakantie!).

Stijn Belmans

Technologiefan, communicatiegeek, Wordpressontdekker. Dat ben ik samengevat in 3 woorden. Meer weten? Check mijn artikels of mijn website.

Add comment

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.