Nederlandse TV in het buitenland kijken met VPN

Nederlandse TV in het buitenland kijken met VPN

Tegenwoordig zijn veel Nederlandse streamingdiensten binnen de Europese Unie (EU) gewoon te bekijken. Toch zijn er een aantal beperkingen. Zo kan je slechts beperkt buiten Nederland kijken. Gebruik je bepaalde Nederlandse TV-diensten langere tijd buiten de EU dan kan de streamingdienst je account beperken.

Beperkingen van Nederlandse TV in het buitenland zijn makkelijk en snel te omzeilen met een Virtual Private Network (VPN). Vroeger kon dat best ingewikkeld zijn maar tegenwoordig heeft bijna elke VPN een gebruiksvriendelijke app.

Hoe zien Nederlandse TV apps dat je in het buitenland bent?

Streaming-apps controleren eerst of je in Nederland bent. Dat doen Nederlandse TV apps op verschillende manieren waaronder het uitlezen van je IP-adres. Een IP-adres is vergelijkbaar met een huisadres. Aan je IP-adres kan de app zien in welk land je bent.

In het buitenland krijg je automatisch een buitenlands IP-adres. De streaming-app detecteert het buitenlandse IP-adres. Daardoor kan je in de meeste gevallen geen Nederlandse TV streamen. Je krijg dan meestal een foutmelding zoals:

“Onze excuses. Helaas, je kan dit alleen bekijken via een internetverbinding van Ziggo. Dit is volgens afspraak met de content aanbieder.”

Zo omzeilt een VPN de blokkade van Nederlandse TV apps

VPN apps veranderen het buitenlandse IP-adres in een Nederlands IP-adres. Dat gaat heel simpel, met één druk op de knop is je IP-adres omgezet. Met nog een druk op dezelfde knop herstel je het originele (buitenlandse) IP-adres weer. Na het veranderen van je IP-adres kan je een Nederlandse TV app naar keuze openen.

Zo omzeilt een VPN de blokkade van Nederlandse TV apps

Met een VPN kan je vrijwel elke Nederlandse TV app in het buitenland bekijken. De meeste Nederlanders gebruiken TV apps van hun TV-aanbieder zoals Ziggo Go of KPN ITV Online. Ook streaming apps van de omroepen zoals NPO Start, KIJK, RTL XL en NLZiet zijn populair.

Stappenplan Nederlandse TV in het buitenland kijken

Koop een VPN

Het belangrijkste is dat je een VPN koopt met Nederlandse servers. Bijna alle VPN providers hebben wel Nederlandse servers om verbinding mee te maken. Controleer dit wel voordat je de VPN koopt anders zit je met een abonnement waar je niks aan hebt.

Als je niet lang in het buitenland bent is het ook belangrijk om op te letten dat je een maandabonnement koopt. Een jaarabonnement is omgerekend per maand wel een stuk goedkoper dan een maandabonnement. Maar daar heb je niks aan als je maar twee weken per jaar in het buitenland bent.

Installeer de VPN

Installeer de VPN op het apparaat waarop je Nederlandse TV wil kijken. Bijvoorbeeld je tablet, laptop of smartphone. Het installeren van een VPN is net zo makkelijk als het downloaden van elke andere app. Als je bijvoorbeeld Facebook of je mail kan gebruiken dan lukt een VPN ook gewoon. Als het toch niet lukt kan je altijd de helpdesk van de VPN app een bericht sturen.

Maak verbinding met de VPN app

Maak in de VPN app verbinding met de Nederlandse VPN server. Wacht tot de verbinding helemaal gemaakt is anders werkt het niet. De meeste VPN apps laten duidelijk zien of de verbinding actief is of dat deze verbroken is. Als je de verbinding niet tot stand laat komen is je IP-adres niet goed veranderd en krijg je alsnog de foutmelding dat je in het buitenland bent. Wacht dus goed totdat de verbinding tot stand gebracht is.

Open je favoriete Nederlandse TV app zoals Ziggo Go of NPO Start

Het laatste dat je nu nog hoeft te doen is even te gaan zitten met wat drinken erbij en je favoriete Nederlandse TV app te starten. Na het maken van de verbinding kan je gewoon beginnen met kijken. Ben je klaar met kijken, dan kan je in de VPN app de verbinding weer verbreken.

Open je favoriete Nederlandse TV app zoals Ziggo Go of NPO Start

Stijn Belmans

Technologiefan, communicatiegeek, Wordpressontdekker. Dat ben ik samengevat in 3 woorden. Meer weten? Check mijn artikels of mijn website.

1 comment

  • Ik heb de locatievoorzieningen uitgeschakeld en toch krijg ik de volgende melding: ‘afspelen niet mogelijk. Je kunt niet via 3g of 4g kijken als je locatie niet bekend is. Geef toestemming via de instellingen van je toestel’. Hoe kan ik dit weer omzeilen?

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.