Nederlandse mobiele providers bieden laagste prijzen

Nederlandse mobiele providers bieden laagste prijzen

Nederlandse mobiele aanbieders zijn bijna de goedkoopste van de hele Europese Unie. Met zowel sim-only abonnementen als met mobiele abonnementen blinkt Nederland uit in het laag houden van de prijzen in Europa. Dat stelt Telecompaper.

Nederland in de top 10

Nederland staat in de top 10 van goedkoopste landen voor mobiele abonnementen. Samen met Denemarken, Frankrijk, Finland, Noorwegen, Zweden en Groot-Brittannië doen onze mobiele aanbieders het goed in het onderzoek van Telecompaper.

Telecompaper vergeleek de totale kosten van zo’n 1300 abonnementen en ruim 70 Europese aanbieders. Het goedkoopste mobiele abonnement wordt aangeboden in Italië. Een databundel van 10 gigabyte is daar bijna 40 procent goedkoper dan in Nederland.

De duurste mobiele abonnementen worden aangeboden in Griekenland. Daar betaalt men bijna 275 procent tot bijna 400 procent meer dan in Nederland. In het onderzoek van Telecompaper werd gewerkt met mediaanprijzen, niet met gemiddelde prijzen. Zo werd de rol van uitschieters beperkt. De cijfers zijn gecorrigeerd tegen de koopkracht. Deze koopkracht verschilt in ieder land.

Databundels vergelijken

Nederland is een van de goedkopere landen om sim-only-abonnementen met meer dan duizend minuten af te sluiten. Vooral op het vlak van databundels onder de 5 gigabyte doet Nederland het goed. In sommige landen binnen de Europese Unie zijn deze combinaties niet eens beschikbaar.

De bundels van 5 tot 10 gigabyte zijn ook goedkoper in Nederland. Oostenrijk, Denemarken en Italië bieden nog lagere prijzen aan dan de telecomaanbieders in Nederland.

Ook snelste netwerken

Onlangs bleek ook al dat de Nederlandse mobiele netwerken tot de snelsten ter wereld behoren. Alleen Singapore heeft nog snellere netwerken, met een gemiddelde snelheid van 44,31 Mbps. Onderzoekers roemen ons land ook voor de beschikbaarheid van mobiel internet. In bijna 91 procent van de gebieden in heel Nederland is mobiel ontvangst.

Sim-only wordt steeds populairder

Uit een ander onderzoek van Telecompaper Consumer Insights blijkt ook dat het marktaandeel van sim-only in ons land gestaag groeit. In het tweede kwartaal had 54 procent van de consumenten een telefoonabonnement zonder toestelcontract.

De populariteit van sim-only neemt al jaren toe: in iedere leeftijdsgroep wordt sim-only populairder. Wie in Nederland wil profiteren van de laagste prijzen van de Europese Unie, kan het best sim-only vergelijken.

Weten hoe het goedkoopste (sim-only) abonnement gevonden kan worden? Lees deze vijf tips voor jouw telefoonabonnement op SmartphoneTrends.nl.

Stijn Belmans

Technologiefan, communicatiegeek, Wordpressontdekker. Dat ben ik samengevat in 3 woorden. Meer weten? Check mijn artikels of mijn website.

Add comment

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.