Je telefoonabonnement is bijna afgelopen, wat nu?

Je telefoonabonnement is bijna afgelopen, wat nu?

Je ziet het erg vaak, je abonnement loopt bijna af en je moet een keuze maken. Ga je voor een nieuw abonnement met een nieuwe telefoon of kies je ervoor om de huidige telefoon te behouden en over te stappen naar een Sim Only abonnement? In dit artikel bespreken we de mogelijkheden en geven we tips om de beste keuze te maken.

De voor- en nadelen van een abonnement met een nieuwe telefoon

Wanneer je kiest voor een nieuw abonnement met een nieuwe telefoon, heb je vaak de keuze uit verschillende modellen en merken. Hierbij kun je denken aan de nieuwste iPhones, Samsungs en Huawei’s. Het voordeel van een nieuw abonnement met een nieuwe telefoon is dat je altijd beschikt over de nieuwste technologie en de beste camera’s. Daarnaast kun je vaak kiezen voor een abonnement met meer data, belminuten en sms’jes dan het huidige abonnement. Het nadeel van een nieuw abonnement met een nieuwe telefoon is dat het vaak duurder is dan een Sim Only abonnement. Daarnaast zit je vaak vast aan een contract met een langere looptijd, waardoor je niet zomaar kunt overstappen naar een andere provider of een ander abonnement.

De voor- en nadelen van een Sim Only abonnement

Wanneer je ervoor kiest om de huidige telefoon te behouden en over te stappen naar een Sim Only abonnement, bespaar je vaak veel geld. Een Sim Only abonnement is namelijk goedkoper dan een abonnement met een nieuwe telefoon. Daarnaast is er vaak de keuze uit verschillende bundels, waardoor er alleen betaald wordt voor wat er daadwerkelijk nodig is.

Het nadeel van een Sim Only abonnement is dat de telefoon niet altijd meer de nieuwste technologie heeft en dat je niet kunt kiezen uit de nieuwste modellen. Daarnaast moet er vaak eenmalig betaald worden voor de simkaart. Het voordeel van een Sim Only abonnement is ook dat je sneller kunt overstappen, wanneer er bijvoorbeeld een nieuwe software uitkomt. Je kunt bijvoorbeeld van 4G Sim Only overstappen naar 5G Sim Only, maar als je een abonnement met het toestel hebt, moet je eerst de hele looptijd van het contract afmaken. Bij Youfone krijg je 5G zonder extra kosten bij ieder abonnement.

Tips bij het kiezen van een nieuw abonnement

Wanneer je ervoor kiest om een nieuw abonnement af te sluiten, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar de kosten van het abonnement en de telefoon. Kijk hierbij niet alleen naar de maandelijkse kosten, maar ook naar de eenmalige kosten en de totale kosten over de looptijd van het contract.

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de bundels die worden aangeboden. Heb je bijvoorbeeld veel data nodig of bel je juist veel? Kies dan voor een abonnement met een passende bundel. Let hierbij ook op de kosten buiten de bundel, zoals de kosten voor extra data of belminuten.

Stijn Belmans

Technologiefan, communicatiegeek, Wordpressontdekker. Dat ben ik samengevat in 3 woorden. Meer weten? Check mijn artikels of mijn website.

Add comment

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.