iPhone waterschade

Mijn iPhone heeft waterschade opgelopen! Wat moet ik nu doen?

Mijn iPhone heeft waterschade opgelopen! Wat moet ik nu doen?

Het wordt weer heel wat warmer. Het is dan ook veel fijner om buiten te gaan zitten dan binnen te gaan leren. Het festivalseizoen is eindelijk weer van start gegaan en iedereen kan het stof van zijn of haar zonnebril poetsen. Eindelijk weer naar het strand of het zwembad. Maar de pret kan snel omslaan als je iPhone ineens in het water valt en waterschade oploopt. Wat moet je dan doen? Iphone reparatie bedrijf Foonz.nl heeft deze zaken voor je op een rij gezet.

Waterschade is een van de meest voorkomende soorten schade bij telefoons. Dit hoeft gelukkig niet meteen te betekenen dat waterschade het einde is van jouw telefoon. Met de tips die hieronder beschreven staan kan jij ervoor zorgen dat jouw telefoon binnen mum van tijd weer werkt.

Haal hem zo snel mogelijk uit het water!

Een vrij logische redenering, maar soms zijn mensen zo in shock dat ze niet meteen hun telefoon pakken. Of ze denken dat het kwaad toch al is geschied. Dit hoeft niet zo te zijn, dus als je telefoon in het water ligt pak hem dan zo snel mogelijk!

Zet je telefoon uit

Als je jouw telefoon gepakt hebt is de kans groot dat je even wil kijken of hij nog werkt. Niet doen! Als je telefoon aanstaat is de kans veel groter dat hij kortsluiting maakt dan als hij uitstaat. Als hij al uitstaat hoef je niets te doen maar als hij aanstaat is het enige wat je moet doen hem snel uitzetten.

Maak de telefoon droog

Probeer met een zachte doek de telefoon zo droog mogelijk te krijgen. Dit zodat er ook geen roest kan komen op de onderdelen. Als je de achterkant eruit kan halen om de batterij weg te halen doe dit dan vooral. Ook een goede tip is om meteen de sim-kaart eruit te halen, misschien werkt die nog wel in een andere telefoon. Dan ben je in ieder geval niet al je gegevens kwijt.

Laat je telefoon drogen

Je weet toch wel die zakjes met gel waarvan niemand weet waarvoor je ze gebruikt? Nou, ze nemen dus erg goed vocht op. Raap dus wat zakjes bij elkaar en laat je telefoon daar in drogen. Mocht je dat niet in huis hebben dan kun je ook ongekookte rijst gebruiken. Het is belangrijk om je telefoon minstens een etmaal te laten drogen, maar het liefst drie dagen.

De test

Na een paar dagen kun je dan je telefoon pakken en kijken of deze aangaat. Als hij aangaat heb je erg geluk gehad en heb je goed gehandeld. Andere optie is om de telefoon naar een reparatiebedrijf te brengen. Zij kunnen een watertest uitvoeren om te kijken of de telefoon nog gered kan worden.

Stijn Belmans

Technologiefan, communicatiegeek, Wordpressontdekker. Dat ben ik samengevat in 3 woorden. Meer weten? Check mijn artikels of mijn website.

Add comment

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.