iOS 11, wat zijn de nieuwe functies

iOS 11: wat zijn de nieuwe functies?

Apple heeft een nieuw besturingssysteem geïntroduceerd: iOS 11. Dit besturingssysteem staat niet alleen op de nieuwe telefoons van het merk – de iPhone 8, de iPhone 8 Plus en de iPhone X – maar kun je ook downloaden op jouw Apple toestel. Ben je benieuwd welke nieuwe functies dit besturingssysteem te bieden heeft? Lees dan snel verder, want de nieuwste functies van iOS 11 worden kort beschreven op deze pagina.

Een bestanden-app

iOS 11 is uitgerust met een bestanden-app. Deze app kun je gebruiken om je documenten gemakkelijk en geheel overzichtelijk te beheren.

Een nieuwe dock

iOS 11 voor de iPad is uitgerust met een nieuwe dock. Deze dock wordt, volgens Apple zelf, geheel intelligent gevuld.

Multitasking op de iPad

Met het nieuwe besturingssysteem van Apple is het mogelijk om vier apps tegelijkertijd te gebruiken op de iPad. Zo wordt multitasking vele malen gemakkelijker.

Drag & Drop

Een andere nieuwe functie van iOS 11 op de iPad, is Drag & Drop. Met deze functie kun je teksten, foto’s en andere elementen gemakkelijk en snel verslepen.

Nieuwe Pencil-functies

Het nieuwe besturingssysteem van Apple biedt ook enkele nieuwe Apple Pencil-functies. Deze functies zijn onder andere van toepassing op foto’s en notities.

Een beter QuickType toetsenbord

In iOS 11 is het QuickType toetsenbord van Apple verbeterd. Door deze verbetering hoef je minder te wisselen en zou typen gemakkelijker moeten worden.

Augmented reality

Het nieuwe besturingssysteem van Apple is uitgerust met de functie ARKit. Deze functie maakt augmented reality binnen iOS 11 mogelijk.

Nieuwe Live Photos functies

Daar komt nog bij dat Apple enkele nieuwe Live Photos functies heeft toegevoegd aan iOS 11. Zo kun je foto’s in het nieuwe besturingssysteem bijvoorbeeld herhalend terug laten komen of zelfs laten stuiteren.

Een vernieuwde camera

De functies van de camera zijn ook aangepakt in iOS 11. Zo is het met dit besturingssysteem bijvoorbeeld mogelijk om ruimtebesparende foto’s te maken en video’s te schieten die wat minder ruimte in beslag nemen op de telefoon.

Een vernieuwde App Store

De App Store van Apple is ook vernieuwd in iOS 11. Installeer je dit nieuwe besturingssysteem, dan krijg je in de App Store iedere dag leuke tips voor nieuwe applicaties.

Modernere iMessage

Download je iOS 11, dan ziet iMessage er iets anders uit. iMessage heeft in dit nieuwe besturingssysteem namelijk een nieuwe app-lade.

Betere Siri

Siri werkt goed met iOS 10, maar gaat nog beter werken met het nieuwe besturingssysteem van Apple. Zo zou Siri met iOS 11 natuurlijker en veelzijdiger moeten worden, waardoor je deze functie nog beter kunt gebruiken.

Apple Music met vriendenkoppeling

Maak je regelmatig gebruik van Apple Music? Dan is het nieuwe besturingssysteem van Apple zeker interessant voor jou, want met iOS 11 kun je in Apple Music zien waar jouw vrienden naar luisteren. Dit maakt Apple Music nog net iets socialer dan voorheen.

Een nieuw bedieningspaneel

Tot slot krijgt iOS 11 een nieuw bedieningspaneel. Dit paneel staat niet vast, maar kun je geheel naar eigen voorkeur inrichten. Velen vinden dit een van de interessantste nieuwe functies van iOS 11.

Stijn Belmans

Technologiefan, communicatiegeek, Wordpressontdekker. Dat ben ik samengevat in 3 woorden. Meer weten? Check mijn artikels of mijn website.

Add comment

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.