iOS 11 handmatig installeren, hoe doe je dat

iOS 11 handmatig installeren: hoe doe je dat?

Een tijdje geleden heeft Apple zijn nieuwe besturingssysteem geïntroduceerd: iOS 11. Dit besturingssysteem is niet alleen geschikt voor de iPhone 8, de iPhone 8 Plus en de iPhone X, maar kan ook op oudere toestellen geïnstalleerd worden. Maak jij nu nog gebruik van iOS 10 en wil je iOS 11 graag installeren op jouw telefoon? Lees dan in dit artikel hoe je dit snel en gemakkelijk kunt doen, zodat ook jij het nieuwe besturingssysteem van Apple kunt gebruiken.

iOS 11 automatisch installeren

Heb je een telefoon die iOS 11 kan gebruiken, dan krijg je automatisch een melding dat je dit nieuwe besturingssysteem kunt installeren. Om het systeem te installeren op jouw telefoon, hoef je enkel het stappenplan van Apple te volgen. Voor je het weet, kun je iOS 11 gebruiken.

iOS 11 handmatig installeren

Heb je geen melding gehad dat je iOS 11 kunt installeren, maar heb je wel een telefoon die compatibel is met dit nieuwe besturingssysteem? Dan kun je het systeem ook handmatig installeren. Dit doe je door de volgende stappen te volgen.

Stap 1: ga naar ‘Instellingen’ en klik op ‘Algemeen’. Klik vervolgens op ‘Software-update’.

Stap 2: volg de stappen op het scherm om iOS 11 te installeren.

Stap 3: kun je bij ‘Software-update’ nog helemaal niets zien over iOS 11? Dan moet je helaas nog even wachten voor je dit besturingssysteem kunt installeren. Wel kun je proberen iOS 11 via iTunes te installeren. Hoe je dit doet, lees je in onderstaande alinea.

iOS 11 handmatig installeren met iTunes

Als er bij Instellingen > Algemeen > Software-update nog helemaal geen informatie staat over iOS 11, is er nog een andere manier om dit nieuwe besturingssysteem te installeren. In dit geval kun je iOS 11 namelijk ook proberen te installeren via iTunes. Dit doe je door de volgende stappen te volgen.

Stap 1: verbind jouw iPhone met je computer.

Stap 2: open iTunes en selecteer jouw iPhone. Dit doe je door op het juiste icoontje te klikken. Je krijgt nu het tabblad ‘Overzicht’ in beeld.

Stap 3: klik op ‘Zoek naar update’. iTunes gaat nu op zoek naar een update, ofwel de update voor iOS 11.

Stap 4: volg de stappen op het scherm om iOS 11 via iTunes te installeren op jouw telefoon. Staat de update er nog niet tussen? Dan moet je nog even wachten. Het kan even duren voor de iOS 11 update in iTunes verschijnt.

Stijn Belmans

Technologiefan, communicatiegeek, Wordpressontdekker. Dat ben ik samengevat in 3 woorden. Meer weten? Check mijn artikels of mijn website.

Add comment

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.