Goedkoopste telefoonabonnement vinden

Goedkoopste telefoonabonnement vinden

Wie op zoek is naar het goedkoopste telefoonabonnement, heeft twee keuzes. Men kan kiezen voor een mobiel abonnement waarbij de provider een mobiele telefoon naar keuze levert, of de consument kan kiezen voor een sim only abonnement. Bij het laatstgenoemde abonnement moet men zelf voor een telefoon zorgen. Om die reden is een sim only abonnement vaak een stuk goedkoper in de maandlasten. Dat betekent wel, dat er een eenmalige investering nodig is om een telefoon te kopen.

Het gebruik van een mobiel abonnement waarbij een telefoon geleverd wordt heeft ook een voordeel; men kan het toestel op afbetaling gebruiken en hoeft dus niet meteen het hele bedrag te betalen.

Verschillende mobiele abonnementen

Er zijn twee verschillende abonnementen: een mobiel abonnement met telefoon en een mobiel abonnement zonder telefoon. Bij het abonnement zonder telefoon ontvangt de klant enkel een simkaartje en moet hijzelf voor een telefoon zorgen. Bovendien speelt de looptijd van een abonnement mee.

Een mobiel abonnement met telefoon

Het goedkoopste mobiele abonnement met telefoon heeft doorgaans een looptijd van twee jaar. Binnen dit abonnement wordt een maandelijks bedrag voor het gebruik van het mobiele netwerk in rekening gebracht. Daarnaast moet vaak een eenmalige vergoeding worden betaald voor de aanschaf van een mobiele telefoon. Een abonnement met een looptijd van een jaar is vaak iets duurder.

Tegenwoordig is het mogelijk eenmalige betalingen voor de smartphone omhoog of omlaag bij te stellen; des te meer de klant meteen betaalt, des te lager de maandlasten.

Een sim only abonnement

Veruit het goedkoopste abonnement is het sim only abonnement. Veel mensen hebben vaak nog een mobiel toestel waarmee ze prima nog een paar jaar mee uit de voeten kunnen. In dat geval is de aanschaf van een nieuwe smartphone niet nodig. Een sim only abonnement betekent dat de klant enkel een simkaart krijgt. Voor een telefoon moet hij zelf zorgen. De looptijd van een sim only abonnement is te verdelen in drie soorten: maandelijks opzegbaar, een looptijd van een jaar of een looptijd van twee jaar.

Hier geldt: hoe langer de looptijd, des te lager het maandbedrag. Telefoonabonnementen vergelijken is een goede manier om het goedkoopste telefoonabonnement te vinden.

Kijk naar de looptijd

De meeste vergelijkers laten tegenwoordig de totale kosten over de looptijd zien. Kijk dus goed hoe lang de looptijd van een mobiel abonnement is. Zet de mogelijkheden en de looptijd van een abonnement tegen elkaar af. Zo vindt de klant het goedkoopste telefoonabonnement.

Stijn Belmans

Technologiefan, communicatiegeek, Wordpressontdekker. Dat ben ik samengevat in 3 woorden. Meer weten? Check mijn artikels of mijn website.

Add comment

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.