Een glazen achterzijde op de nieuwe iPhone, is dat wel handig

Een glazen achterzijde op de nieuwe iPhone: is dat wel handig?

De iPhone 8, de iPhone 8 Plus en de iPhone X zijn allemaal uitgerust met een glazen achterkant. Bij de voorgangers van de telefoons was enkel de voorzijde van glas gemaakt. Een glazen achterkant is hartstikke mooi, maar is dit wel zo handig? In dit artikel wordt het belangrijkste voordeel van dit glas beschreven, maar lees je ook wat het belangrijkste nadeel van de glazen achterzijde is.

De glazen achterkant: geschikt voor draadloos opladen

Apple heeft zijn nieuwe telefoons niet voor niets aan glazen achterzijde gegeven. Een glazen achterkant ziet er namelijk niet alleen mooi uit, maar maakt de iPhone 8, de iPhone 8 Plus en de iPhone X bovendien geschikt voor draadloos opladen. Bestel je een van de nieuwe toestellen van Apple, dan krijg je hier een speciale pad bij. Deze pad sluit je aan op het stopcontact. Vervolgens leg je de telefoon op de pad, met de glazen achterzijde onderop. De glazen achterzijde van het toestel verbindt de telefoon met de pad en zo kun je de telefoon opladen.

De oude telefoons van Apple hebben allemaal een aluminium achterzijde. Lekker stevig en vrij degelijk, maar niet geschikt voor draadloos opladen. Het belangrijkste voordeel van de glazen achterzijde van de iPhone 8, de iPhone 8 Plus en de iPhone X, is dan ook dat je deze toestellen door middel van de glazen achterzijde draadloos op kunt laden.

Het nadeel van een glazen achterzijde

De glazen achterkant van de iPhone 8, de iPhone 8 Plus en de iPhone X is mooi en lekker praktisch bij het opladen, maar de achterzijde heeft wel een groot nadeel. Glas gaat namelijk veel sneller kapot dan aluminium. Laat je de iPhone 8, de iPhone 8 Plus of de iPhone X vallen, dan kan zowel de voor- als de achterzijde van de telefoon kapot gaan. De oude iPhones zijn ook kwetsbaar, maar bij deze telefoons gaat vaak enkel de voorzijde van het toestel kapot. De aluminium achterzijde is steviger dan de glazen voorkant en komt er vaak met enkele schrammen vanaf.

De glazen achterzijde laten maken met AppleCare+

Daar komt nog bij dat AppleCare+ niet de beste dekking biedt als de glazen achterkant van de iPhone 8, de iPhone 8 Plus of de iPhone X kapot is. Gaat de glazen display van jouw telefoon kapot, dan betaal je met AppleCare+ nog slechts 29 euro om het scherm te laten repareren. Is de glazen achterzijde van je telefoon echter kapot, dan schiet deze prijs omhoog naar 99 euro. Dit lijkt niet zo veel, maar je betaalt wel 149 euro extra (iPhone 8) of 169 euro extra (iPhone 8 Plus) voor AppleCare+. Dit betekent dat je veel betaalt voor een extra verzekering, maar uiteindelijk wel een slechte dekking hebt.

Of dit nog gaat veranderen, is niet bekend. Nu valt een reparatie van de glazen achterzijde onder ‘overige reparaties’. Deze reparaties kosten altijd 99 euro voor de verzekerde. Zou de reparatie uiteindelijk onder ‘schermreparaties’ komen te vallen, dan betaal je 29 euro voor de reparatie. Helaas is het niet zeker of Apple de voorwaarden van AppleCare+ aan gaat passen om dit mogelijk te maken.

Stijn Belmans

Technologiefan, communicatiegeek, Wordpressontdekker. Dat ben ik samengevat in 3 woorden. Meer weten? Check mijn artikels of mijn website.

Add comment

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.