fox-sports-buitenland-logo

Fox Sports in het buitenland streamen met een VPN

Fox Sports is één van de vele streamingdiensten die je niet zomaar in het buitenland kan bekijken. In dit artikel leggen we uit hoe je de blokkade op Fox Sports in het buitenland gewoon kan omzeilen en overal in de wereld je favoriete wedstrijd kan bekijken.

fox-sports-buitenland-logo

Fox Sports in het buitenland

Voordat we de blokkade kunnen omzeilen is het belangrijk om te begrijpen waarom het niet werkt. Streamingdiensten kopen uitzendrechten voor bepaalde regio’s af. Zo koopt Fox Sports Nederland uitzendrechten om bepaalde sportverslagen in Nederland uit te mogen zenden. Buiten Nederland worden de rechten soms aan een andere partij verkocht. In andere gebieden mag Fox Sports de Nederlandse stream dus niet uitzenden.

Op het moment dat je toch probeert de stream te bekijken in het buitenland blokkeert de app (tijdelijk) totdat je weer in Nederland bent. Maar hoe weet de Fox Sports app dat je niet in Nederland bent?

fox-sports-buitenland-foutmelding

Hoe ziet de app dat je niet in Nederland bent?

Aan de hand van je IP-adres leest kan de app zien waar je bent. Als je in Nederland bent heb je een Nederlands IP-adres, ben je in Amerika dan krijg je automatisch een Amerikaans IP-adres. Op het moment dat je geen Nederlands IP-adres hebt kan je geen Fox Sports bekijken.

Een VPN lost dat probleem op door je overal ter wereld een Nederlands IP-adres te geven. Door middel van een app kan je je internetverbinding makkelijk aanpassen om elke gewenste streamingdienst te bekijken. Hieronder leggen we uit hoe het werkt.

Checklist Fox Sports blokkade omzeilen

Voordat we beginnen met het echte werk is het belangrijk om te weten dat niet elke app werkt met Fox Sports. De meesten zijn geblokkeerd door Fox Sports. Om zeker te weten dat je de juiste app en server gebruikt kan je dit dagelijks geactualiseerde overzicht van Fox Sport compatible VPN’s raadplegen. Kies simpelweg één van de aanbevolen aanbieders uit het overzicht en volg onderstaande stappen.

Stappenplan Fox Sports VPN app instellen

  • Maak een account aan bij één van de aanbieders uit het overzicht
  • Download de app op je smartphone
  • Log in op de app met je gebruikersnaam en wachtwoord
  • Kies in de app een Nederlandse serverlocatie
  • Laat de app verbinding maken met de Nederlandse serverlocatie
  • Wacht tot de verbinding tot stand gebracht is
  • Open de Fox Sports app
  • En geniet van de wedstrijd!
fox-sports-buitenland-werkt

Een beetje extra uitleg bij bovenstaand stappenplan: Het aanmaken van een account kan bij de meeste aanbieders per maand, kwartaal, jaar of zelfs 2 of 3 jaar. Het grootste financiële voordeel behaal je meestal met langere abonnementen. Een groot nadeel van langere abonnementen is dat je er (logischerwijs) langer aan vast zit. Daarnaast moet je het abonnement vooraf betalen waardoor je in één keer het hele abonnementsgeld afrekent. Dat is bij een maand- of jaarabonnement voor de meesten geen probleem maar een 3-jarig abonnement kan aardig in de papieren lopen.

Inloggegevens zijn een ander punt waarin gebruikers wel eens de mist in gaan. Bij sommige aanbieders zijn de inloggegevens voor de account verschillend van de inloggegevens voor de app. Gelukkig is dat niet bij alle aanbieders het geval maar let goed op welke inloggegevens je gebruikt. Als het niet meteen lukt om in te loggen is dat waarschijnlijk het probleem.

Naast het kiezen van de juiste serverlocatie is het minstens zo belangrijk om de verbinding tot stand te brengen. Kies dus eerst de juiste serverlocatie (Nederland) en vergeet daarna niet om daadwerkelijk verbinding te maken. Pas als de verbinding tot stand gekomen is kan je de Fox Sports app openen. Als je dit te vroeg doet maak je nog steeds gebruik van het oude IP-adres en kan je de blokkade niet omzeilen.

Meer doen met een VPN?

Lees ook hoe je andere Nederlandse streamingdiensten in het buitenland kan bekijken of hoe je andersom buitenlandse streamingdiensten in Nederland bekijkt. Dat en meer kan je vinden in ons VPN dossier.

Stijn Belmans

Technologiefan, communicatiegeek, Wordpressontdekker. Dat ben ik samengevat in 3 woorden. Meer weten? Check mijn artikels of mijn website.

Add comment

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.