Drie voordelen van een sim only abonnement

De drie voordelen van een sim only abonnement

Steeds meer mensen stappen over op een sim only abonnement. Dit is niet zo vreemd, want het afsluiten van een sim only inschrijving brengt diverse aantrekkelijke voordelen met zich mee. In dit artikel leest u wat de drie belangrijkste voordelen van dit telefoonabonnement zijn.

U bent goedkoper uit

Een sim only abonnement is altijd goedkoper dan een abonnement met nieuw toestel zoals de iPhone 8. Dit komt omdat de kosten van een nieuwe telefoon altijd doorberekend worden in de maandelijkse kosten van een abonnement met toestel. Neemt u een sim only abonnement, dan krijgt u geen nieuwe telefoon. Dit betekent dat u enkel de kosten van uw abonnement betaalt, niet de kosten van een nieuw toestel.

Door een sim only abonnement af te sluiten, kunt u tientallen euro’s per maand besparen. De jaarlijkse besparing is dan ook al snel enkele honderden euro’s.

U wordt niet geregistreerd bij het BKR

Sluit u een telefoonabonnement af met toestel en is dit toestel 250 euro of meer waard, dan wordt dit bij het Bureau Kredietregistratie (BKR) geregistreerd. Deze registratie kan negatieve gevolgen hebben, bijvoorbeeld bij het kopen van een huis of het afsluiten van een andere soort lening. Wilt u voorkomen dat u in de database van het BKR komt te staan? Dan sluit u een sim only abonnement af.

Zo wordt u niet geregistreerd in de database van het Bureau Kredietregistratie. Dit betekent dat u geen problemen zal ervaren bij het kopen van een huis of het afsluiten van een andere soort lening.

U heeft een flexibel abonnement

Veel sim only abonnementen zijn flexibeler dan telefoonabonnementen met nieuw toestel. Zo zijn er veel sim only abonnementen maandelijks opzegbaar, terwijl dit bij abonnementen met nieuw toestel nooit het geval is (zonder bijkomende kosten). Ook kunt u uw sim only abonnement vrijwel altijd aanpassen, bijvoorbeeld door meer belminuten af te nemen of juist meer MB’s te vragen aan uw provider. Bij een abonnement met toestel gaat het doorvoeren van wijzigingen veel lastiger.

Gastblogger Smartphone Trends

Add comment

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.