Buitenlandse Streamingdiensten in Nederland met VPN

Buitenlandse Streamingdiensten in Nederland met VPN

Het omzeilen van geografische blokkade is inmiddels een nationale hobby geworden. Zo kijken we op vakantie massaal onze eigen Nederlandse TV programma’s in het buitenland met een VPN. Andersom kunnen we ook genieten van buitenlandse streamingdiensten zoals Amerikaanse Netflix en het Britse BBC iPlayer. In dit artikel bekijk je de beste buitenlandse streamingdiensten met VPN.

Geografische blokkades op buitenlandse streamingdiensten omzeilen

Net zoals Nederlandse streamingdiensten zijn de buitenlandse varianten ook voorzien van geoblocking. Als je weet hoe het werkt kan je deze geografische blokkade makkelijk omzeilen.

Verreweg de populairste buitenlandse streamingdienst van het moment is Amerikaanse Netflix. Met een VPN tover je je eigen Nederlandse Netflix account om naar een Amerikaanse bioscoop.

Netflix regio veranderen

De Amerikaanse versie van Netflix heeft een veel ruimer aanbod dan de Nederlandse variant. Sterker nog, er is geen enkel land waar het Netflix aanbod zo groot is als in de Verenigde Staten van Amerika. Niet zo gek als je bedenkt dat Netflix daar vandaan komt.

Britse Netflix (Netflix UK) is na Amerikaanse Netflix één van de populairste Netflix regio’s om te unblocken met een VPN. In tegenstelling tot de Nederlandse Netflix geeft Netflix UK je toegang tot een overdaad aan Britse films en series die op geen enkele andere Netflix regio beschikbaar zijn.

Canadese Netflix is onder geoblocking piraten ook een zeer populaire Netflix regio. Mede door de combinatie van Engels- en Franstalige films en series van Canadese bodem doet deze regio het erg goed.

Britse streamingdiensten in Nederland

BBC iPlayer is de Britse variant van NPO Start en daarmee de beste manier op Britse TV programma’s te bekijken. Met BBC iPlayer kan je alle Britse programma’s van de BBC bekijken. Niet alleen de reguliere BBC zenders zoals BBC 1, 2 en 3 maar ook CBEEBIES, BBC Scotland, BBC News, BBC Parliament, ALBA en S4C.

Sporza buiten België kijken

Sportfans die niet genoeg hebben aan Nederlandse sportprogramma’s kunnen hun hart ophalen bij Sporza. Sporza is het sportprogramma waar heel België topsport volgt. Van voetbal en wielrennen tot atletiek en hockey, Sporza laat alle Belgische sportfans genieten.

Buiten België kan je Sporza alleen met een VPN bekijken. Zonder VPN krijg je een foutmelding over je locatie en is de Sporza stream geblokkeerd. Zowel de live stream als terugkijken is niet mogelijk zonder VPN.

Stijn Belmans

Technologiefan, communicatiegeek, Wordpressontdekker. Dat ben ik samengevat in 3 woorden. Meer weten? Check mijn artikels of mijn website.

Add comment

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.