Plan bomen wanneer je shopt met TreeClicks

Plan bomen wanneer je shopt met TreeClicks

Ons surfgedrag is niet bepaald milieuvriendelijk. Datacenters staan de hele dag energie te verbruiken en zorgen voor de uitstoot van CO2. De beste oplossing is niet online shoppen. Maar dat is voor velen mogelijk onhaalbaar. Shop je wel? Maak dan zelf het verschil en compenseer met het planten van bomen. Dat vinden de makers van TreeClicks, een platform dat shoppers bomen laat planten door middel van een browserextensie.

Wat is TreeClicks?

TreeClicks is een Chrome & Firefox-browserextensie, die bestaande webshops uitbreidt. Wie shopt bij de meeste reguliere webshops, zorgt ervoor dat de makers van TreeClicks een fee ontvangen, die zij grotendeels in boomplantprojecten kunnen steken. Het idee is dat iedere shopper de extensie installeert, zodat er miljoenen of miljarden bomen bijgeplant kunnen worden. Op die manier helpen we al winkelend de natuur een handje.

Hoe installeer je TreeClicks?

Je installeert TreeClicks via de Chrome Webstore of via Firefox. Dit doe je in minder dan een minuut. Wie er gebruik van wil maken hoeft alleen te zoeken op ‘TreeClicks’. Daarna kan de gebruiker bij meer dan 10000 webwinkels winkelen

Het idee achter de extensie is dat bomen de aarde koelen. Bomen planten is volgens de makers een van de meest effectieve manieren om de opwarming van de aarde tegen te gaan.

Gratis

TreeClicks is gratis. De kosten voor het planten van bomen worden betaald vanuit de verkopen die worden gemaakt met de browser plugin. Voor het aanbrengen van planten krijgen de makers namelijk een vergoeding. Het merendeel van de vergoeding wordt gebruikt om bomen te planten.

De kosten van de producten veranderen niet. Met andere woorden: het feit dat er een extra boom geplant wordt, heeft geen invloed op de prijs.

Waarom TreeClicks?

Volgens de makers van TreeClicks is de plugin nodig omdat ontbossing momenteel goed is voor meer dan 10 procent van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen, schrijven de makers op de eigen website. De makers claimen dat er enorme hoeveelheden bossen zouden worden aangeplant als iedereen TreeClicks zou gebruiken, omdat ‘e-commerce een triljoen dollar economie is.’

De makers wijzen winkelend publiek erop dat het ook nog steeds nodig is om bij het winkelen zelf na te denken over de klimaatimpact van het kopen van een product. Zo duurzaam mogelijk shoppen, is het advies. TreeClicks schrijft een extra steuntje in de rug te willen zijn.

Stijn Belmans

Technologiefan, communicatiegeek, Wordpressontdekker. Dat ben ik samengevat in 3 woorden. Meer weten? Check mijn artikels of mijn website.

Add comment

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.