Beste Smartphone VPN

Beste Smartphone VPN

Smartphone VPN nodig? In dit artikel laten we zien waar je op moet letten bij aanschaffen van een smartphone VPN. Voordat we specifiek induiken op smartphone VPN laten we eerst zien waar je op moet letten bij het aanschaffen van een VPN.

Waar moet je altijd op letten bij een VPN?

Bij een VPN specifiek voor je smartphone dien je op een paar belangrijke dingen te letten. Vooraf is het wel te adviseren onderstaande punten eerst te controleren. Dan weet je zeker dat je geen kat in de zak koopt.

Logging en privacybeleid

Veel VPN providers adverteren met privacybescherming maar houden allerlei gebruikersgegevens bij. Dat verslaat een beetje het doel van een VPN. Een VPN is namelijk (deels) bedoeld om je privacy te beschermen, niet om je internetgedrag vast te leggen.

Om erachter te komen of een VPN provider logs bijhoudt kan je de aanbieder niet op zijn blauwe ogen geloven. Daarvoor moet je het gehele privacybeleid doorspitten. Daar kom je vaak stukken tekst tegen die de geadverteerde “no loggin” dienst tegenspreken.

Het privacybeleid van VPN providers kan in de loop der tijd ook wijzigen. Daarom dien je het privacybeleid van je VPN goed in de gaten te houden. Zeker als je de VPN gebruik om je online privacy te beschermen.

VPN-gebruik-om-je-online-privacy-te-beschermen

Landen waar servers staan

VPN’s worden veel gebruikt om content te bekijken op plaatsen waar deze niet beschikbaar is. Bijvoorbeeld om buitenlandse streamingdiensten in Nederland of Nederlandse streamingdiensten in het buitenland te kijken.

Als je een VPN hiervoor gebruikt is het raadzaam van te voren te controleren of de aanbieder servers in betreffende landen heeft. Zo werkt het: Wil je een Nederlandse streamingdienst in het buitenland kijken, dan heb je een VPN met Nederlandse servers nodig. Wil je een Amerikaanse streamingdienst in Nederland kijken, dan heb je een VPN met Amerikaanse servers nodig.

De meeste VPN’s hebben een wereldwijd servernetwerk waarbij de belangrijkste landen in elk geval vertegenwoordigd zijn. Desondanks is het de moeite waard dit vooraf te controleren.

De-meeste-VPNs-hebben-een-wereldwijd-servernetwerk-waarbij-de-belangrijkste-landen-in-elk-geval-vertegenwoordigd-zijn

Waar op letten bij een smartphone VPN?

Naast bovengenoemde zaken zijn er een aantal dingen waar je specifiek op moet letten als je een VPN voor je smartphone zoekt.

Torrents streamen toegestaan (alleen Android)

iPhone gebruikers moeten deze helaas overslaan maar op Android kan je via diverse apps torrenten. Populaire streaming apps zoals Popcorn Time werken ook via Torrents. Dat lijkt relatief onschuldig maar veel VPN’s branden er hun vingers liever niet aan.

Als je veilig Popcorn Time wil streamen op je Android telefoon is het raadzaam vooraf te controleren of jouw VPN aanbieder het toestaat te torrenten.

veilig-Popcorn-Time-wil-streamen-op-je-Android-telefoon-is-het-raadzaam-vooraf-te-controleren-of-jouw-VPN-aanbieder-het-toestaat-te-torrenten

Is er een smartphone versie van de VPN app?

Dit lijkt een voor de hand liggend punt maar niet alle VPN’s hebben een mobiele applicatie. Vooral nieuwe spelers beginnen met één platform. Soms begint de VPN met een mobiele app maar het komt ook voor dat alleen een desktop applicatie beschikbaar is.

Gratis trial en proefperiodes

Om teleurstelling te voorkomen hebben veel VPN’s een gratis trial of proefperiode. In dat tijdsbestek kan je het abonnement opzeggen en krijg je het geld terug.

Tot slot

Lijkt het te goed om waar te zijn? Check dan even de App Store en Google Play reviews. Als het merendeel negatief is dan kan je beter verder zoeken. Tot slot kan ik alleen nog adviseren je in te lezen om erachter te komen hoe je de beste VPN kiest.

Stijn Belmans

Technologiefan, communicatiegeek, Wordpressontdekker. Dat ben ik samengevat in 3 woorden. Meer weten? Check mijn artikels of mijn website.

Add comment

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.