De beste provider vinden voor je telefoonabonnement

De beste provider vinden voor je telefoonabonnement

Als je op zoek bent naar de beste provider voor je telefoonabonnement, kan dat best nog wat tijd in beslag nemen. Er zijn zoveel providers en er zijn zoveel abonnementen. Hoe vind je nu eigenlijk een provider die bij je past? Een paar tips!

Wel of geen telefoon bij het abonnement?

Voordat je op zoek gaat naar abonnementen, is het wijs om je af te vragen of een telefoon bij het abonnement noodzakelijk is. Voor een abonnement met telefoon betaal je namelijk veel meer dan voor een sim only abonnement. Dat komt doordat de kosten van de telefoon worden doorberekend in de maandelijkse telefoonrekening.

Feitelijk sluit je een lening af als je een telefoon bij je abonnement neemt. Je hebt immers een toestel op afbetaling. Dat houdt in dat je een registratie krijgt bij de BKR (Bureau Krediet Registratie) in Tiel. Deze organisatie houdt jouw leningen en schulden in de gaten. Als je een negatieve registratie hebt bij deze instantie, kan dat nadelige gevolgen hebben voor toekomstige leningen. Zo kan je bijvoorbeeld minder lenen voor een eigen huis. De hoogte van de hypotheek wordt dan lager.

Een sim only abonnement afsluiten is daarom een verstandige beslissing. Je moet dan wel zelf een telefoon kopen (of je oude blijven gebruiken), maar je krijgt geen registratie (mits je het toestel in één keer betaalt in de winkel). Dat is ook nog eens veel goedkoper dan een abonnement met toestel. Kan je oude telefoon nog even mee? Dan is sim only een goed idee. Daarmee bespaar je wel een paar tientjes per maand.

Een schatting van je verbruik maken

Maak een schatting van je verbruik. Dan weet je precies hoeveel belminuten, sms’jes of MB’s je nodig hebt. Als je veel gebruikmaakt van je wifi thuis, of van openbare draadloze netwerken, volstaat een kleinere internetbundel. Met een datateller app zie je hoeveel MB’s je hebt verbruikt.

Veel mensen kiezen voor een groter abonnement dan ze nodig hebben. Ze zijn bang dat ze moeten bijbetalen. Dat kan juist een probleem opleveren. Een groter abonnement nemen is meestal geen probleem, maar het verlagen van een abonnement wel. Met al deze informatie kun je je provider uitkiezen voor een telefoonabonnement.

Controleer de voorwaarden

Sta je op het punt om over te stappen? Bekijk dan eerst nog even de voorwaarden van de provider. Lees ze goed door. Soms staat namelijk in de voorwaarden dat er hogere tarieven gelden als je buiten de bundel bent. Dat kan voor extra kosten zorgen. Door de voorwaarden goed te lezen, voorkom je onverwacht hoge kosten.

Stijn Belmans

Technologiefan, communicatiegeek, Wordpressontdekker. Dat ben ik samengevat in 3 woorden. Meer weten? Check mijn artikels of mijn website.

Add comment

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.