Motorola Moto G 2015

Beste budget smartphone van dit moment

Beste budget smartphone van dit moment

Wat is nu eigenlijk de beste budget smartphone van dit moment? Dit is een vraag die veel mensen zich stellen. Niet iedereen hoeft de duurste en beste telefoon van het moment, maar als je dan een smartphone gaat kopen wil je natuurlijk wel waar voor je geld krijgen. Geen vreemde gedachte. Laten we eens kijken wat de beste budget smartphone van dit moment is.

Allemansvriend

Om in aanmerking voor de titel ‘beste budget smartphone’ te komen moet de telefoon voor een breed publiek met een klein budget een aantrekkelijke telefoon zijn. Een aantal randvoorwaarden zijn snel gesteld. We willen een nieuw Android toestel, dat snel en soepel werkt. Een scherm van 5’’ is de meest geliefde maat van het moment. Dit scherm moet uiteraard van een goede kwaliteit zijn. Verder is het een eis, dat er een goede camera in de smartphone zit. Als het kan, dan een camera aan de voor- en achterkant. Snel internet is ook een vereiste, dus we willen 4G internet. Tot slot moet een budget smartphone uiteraard goedkoop blijven. Wij hanteren een budget van maximaal €200.

De winnaar

In dit prijssegment en met deze eisen blijven er een aantal verschillende mogelijkheden over. Wij verkiezen uiteindelijk de Motorola Moto G uit 2015 met 1 gigabyte intern geheugen tot beste budget smartphone van dit moment. Je krijgt namelijk een erg goede telefoon voor ongeveer €180. Hij heeft een 5 inch LED-scherm met een resolutie van 1280 x 720 pixels. Er zit een goede 13 megapixel camera in. Ook op de voorkant zit een camera en die heeft een resolutie van 5 megapixel. Verder gaat de accu zeer lang mee, krijg je 4G ondersteuning en een kale versie van Android 5.1. Als kers op de taart is de Motorola Moto G 2015 waterdicht.

Stijn Belmans

Technologiefan, communicatiegeek, Wordpressontdekker. Dat ben ik samengevat in 3 woorden. Meer weten? Check mijn artikels of mijn website.

Add comment

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.