Als dagelijks gebruiksmiddel verdient onze smartphone de nodige verzorging. We stoppen hem in onze broekzak, handtas of rugzak. Is dit wel veilig? We staan er vaak niet bij stil hoe snel krassen het scherm ontsieren. Met een goede screenprotector is er gelukkig al veel verholpen. Maar wat is een goede screenprotector en hoe breng je deze in enkele minuten aan? Ik zocht het voor jou uit!
Wat doet een screenprotector?
Het zit hem in de naam. Een screenprotector beschermt het scherm van je smartphone. Voor elk exemplaar is er een model. Hun functie? Doorgaans beschermen ze tegen krassen. Ze zijn ook een hulpmiddel tegen val- of stootschade en dragen bij aan jouw privacy. Er zijn kunststoffen-, glazen- en privacyscreenprotectors op de markt. Ze variëren in prijsniveaus maar blijven goedkoper dan het repareren van je smartphone of vervangen van je beeldscherm.
Waarom een glazen screenprotector?
Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar de glazen screenprotectors. Ze zijn stevig en makkelijk in aanbreng. Het schoonmaken gebeurt door een snelle veeg met een reinigingsdoekje. De plastic screenprotectors vragen de nodige precisie en meer geduld bij het vasthechten. Eens geplaatst, bestaat de kans dat luchtbellen verschijnen. Niet zo fraai om te zien! Wel zijn ze dunner dan hun glazen broertjes en daarom minder snel zichtbaar.
Een privacy screenprotector vind ik zelf niet noodzakelijk. Ze verkleinen de kijkhoek van je scherm zodat niemand stiekem kan meegluren. Ideaal voor als je bepaalde zaken privé wilt houden! Helaas vertaalt zich dit ook in de prijs.
Wat zijn de voordelen van een glazen screenprotector?
In bovenstaande paragraaf somde ik enkele voordelen van glazen screenprotectors voor je op. Deze vul ik graag verder aan. Dat doe ik meteen met een verrassing. Wist jij dat een glazen screenprotector samengesteld is uit 3 lagen…glas? Ze zijn flinterdun en daarom niet met het blote oog waarneembaar. De eerste laag bestaat uit een olie-afstotende coating waardoor vingerafdrukken en andere vetvlekken geen kans krijgen.
Wanneer je per ongeluk je telefoon laat vallen, is dat geen ramp. De glazen screenprotector breekt de val en verkleint de kans op barsten in het scherm. Daarnaast hoef je geen schrik te hebben voor een verminderde gevoeligheid van je scherm. Qua gebruikservaring blijft alles hetzelfde. Qua uitzicht heb je ruim de keuze. Ga je voor een doorzichtig- of spiegelende glazen screenprotector of heb je liever wat meer kleur?
Hoe een screenprotector plaatsen?
Er zijn handige instructievideo’s die je stap voor stap uitleggen hoe je een glazen screenprotector aanbrengt. Hiervoor kan je terecht op sites als YouTube of op informatieve websites om een screenprotector aan te brengen. Websites waar je screenprotectors kunt kopen, bieden je een ruim assortiment aan glazen screenprotectors aan: in alle soorten en maten.
Belangrijk is dat je met een schone lei van start gaat om vingervlekken te vermijden. Er mag geen vuil, vet of andere stofjes meer op het beeldscherm zitten. Voordat je de glazen screenprotector op het scherm plaatst, verwijder je de zelfklevende zijde van de glazen screenprotector. Daarna…is goed mikken de boodschap! Breng de screenprotector langzaam en in één keer aan. Geen getwijfel maar resoluut de protector op je scherm kleven en voorzichtig aandrukken. De protector zuigt zich vast aan het beeldscherm en vormt een beveiligd geheel.
Wat kost een screenprotector?
Glazen screenprotectors zijn net iets duurder voor je portemonnee maar hun werking loont. Je hebt er al voor 10 euro. Wil je liever een echte pantser? Richt je meer op een prijsklasse van 20 euro. Vaak heeft hier de hardheid van het glas mee te maken. Hoe harder het glas, hoe kleiner de kans dat de protector in stukken breekt.
Heb je nog meer vragen over screenprotectors? Breek er zeker je hoofd niet over! Laat een reactie achter in de comments!
Add comment