BBC iPlayer in Nederland kijken in Nederland met een VPN

BBC iPlayer in Nederland kijken in Nederland met een VPN

BBC iPlayer is in Nederland erg populair onder liefhebbers van Britse TV. Naast het terugkijken van Britse TV programma’s zoals Eastenders en Dragons’ Den kan je ook alle BBC zender live bekijken. Het enige probleem is dat BBC iPlayer alleen in het Verenigd Koninkrijk beschikbaar is. Met een VPN omzeil je dit probleem en kan je in Nederland BBC iPlayer kijken.

bbc-iplayer-foutmelding

Welke technische zaken hebben we nodig?

Zowel voor het aanmaken van je BBC account als het bekijken van de stream heb je een VPN nodig. BBC blokkeert alle BCC account aanvragen van buiten het VK. Ook alle video’s worden geblokkeerd als je geen Britse IP-adres gebruikt. Naast de account en een VPN heb je een apparaat nodig om op te kijken. Bijvoorbeeld een laptop, PC, smartphone of tablet.

  • VPN met Britse servers
  • BBC account
  • Apparaat om BBC iPlayer op te kijken (pc, laptop, tablet, smartphone)

VPN om BBC iPlayer in Nederland te kijken

BBC iPlayer blokkeert het overgrote deel van alle VPN’s. Slechts een handjevol VPN aanbieders krijgt het voor elkaar om van buiten het VK de video stream van BBC iPlayer door te geven. Eisen aan de VPN:

  • Geen blokkade van BBC iPlayer
  • Britse VPN server

Als je zeker wil weten dat je de juiste VPN kiest kan ik je aanraden dit lijstje VPN’s voor BBC iPlayer in Nederland te raadplegen. Deze lijst krijgt een dagelijkse update waardoor je zeker bent van een werkende verbinding.

Over het algemeen werken ExpressVPN en NordVPN goed om BBC iPlayer in het buitenland te bekijken. Om zeker te zijn dat het werkt dien je altijd verbinding te maken met een Britse server.

express-vpn-uk-server

BBC account registeren buiten VK

Zonder BBC account kan je BBC iPlayer niet bekijken. Je dient ingelogd te zijn met je BBC account om toegang te krijgen tot de video streams. Om een BBC account aan te maken heb je al een VPN nodig. Het aanmaken van de account wordt geblokkeerd als je buiten het VK bent. De website van BBC ziet dat je IP-adres niet uit het VK komt. Daarom heb je een VPN nodig om een BBC account aan te maken.

  • Maak verbinding met de VPN
  • Bezoek in je browser https://account.bbc.com/
  • Registreer de account en gebruik als postcode W1A 1AA als de website daarom vraagt
  • Vergeet niet je emailadres te bevestigen

Krijg je geen toegang tot de registratie? Controleer dan eerst of je verbinding hebt gemaakt met de juiste VPN server. Voor het aanmaken van een BBC account moet de VPN ingesteld zijn op het Verenigd Koninkrijk. Let ook goed op dat de verbinding tot stand gebracht is voordat je de browser opent. Als je dat niet doet kan je echte IP-adres alsnog lekken naar de BBC.

bbc-account

Na registratie: Begin met kijken

Als het gelukt is om de BBC account te registeren kan je eindelijk de iPlayer bekijken. Daarvoor zijn twee opties waarvan eigenlijk alleen de eerste is aanbevolen.

1: Op welk willekeurig apparaat waarop de VPN verbonden is kan je naar https://www.bbc.co.uk/iplayer surfen. Video streams van de BBC werken gewoon in je browser. Je hebt dus geen aparte BBC iPlayer app nodig.

2: Als alternatief kan je ook de BBC iPlayer app downloaden. Een nadeel daarvan is dat je de App Store of Google Play regio moet wijzigen. Daardoor kan je geen apps meer downloaden die alleen in de Nederlandse App Store of Google Play beschikbaar zijn.

Meer buitenlandse TV kijken met VPN?

Behalve BBC iPlayer is er nog veel meer te zien. Bekijk het overzicht van alle buitenlandse streamingdiensten die met je een VPN kan bekijken.

Stijn Belmans

Technologiefan, communicatiegeek, Wordpressontdekker. Dat ben ik samengevat in 3 woorden. Meer weten? Check mijn artikels of mijn website.

Add comment

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.