Welke MacBook adapter heb ik nodig

Welke MacBook adapter heb ik nodig: MagSafe 1 of MagSafe 2?

Wanneer je MacBook oplader kapot is dan is het in de meeste gevallen noodzaak om zo snel mogelijk een nieuwe aan te schaffen. In dit proces is het belangrijk om te weten welk type oplader bij je huidige MacBook past. Apple heeft in het verleden twee verschillende soorten Magsafe adapter uitgebracht, namelijk: de MagSafe 1 en MagSafe 2. Wat is het verschil tussen deze twee adapters? En welke heb ik nodig?

Verschil magnetische connectors

Het verschil tussen deze twee adapters wordt geuit in de vorm van de magnetische connector. De MacBook opladers t/m medio 2012 zijn voorzien van een L-vormige connector, dit wordt de MagSafe 1 genoemd. De MacBook adapters die vanaf medio 2012 uitgebracht zijn hebben een T-vormige connector. Dit is de zogenoemde MagSafe 2. Het enige verschil tussen de eerste en tweede generatie opladers is de magnetische connector, welke beiden voorzien zijn van een led-indicatie lampje. De MagSafe opladers zijn dus hele andere laders dan de oplader die bijvoorbeeld voor de iPhone X wordt gebruikt.

Het is echter wel erg belangrijk om de juiste MagSafe oplader te gebruiken voor de MacBook, want met de verkeerde lader past de adapter niet aan de MacBook en wordt deze dus niet opgeladen. Er zijn er drie wattages voor verschillende soorten MacBook, bijvoorbeeld: 45 watt is een MacBook Air oplader.

MagSafe 1

Van de MagSafe 1 oplader zijn er drie verschillende varianten. De 45 watt versie is geschikt voor de MacBook Air 11” en 13” van het bouwjaar 2008 t/m medio 2011. De 60 watt variant hoort bij de MacBook 13” met bouwjaar 2005 t/m medio 2012. Ten slotte is de 85 watt variant geschikt voor de MacBook Pro 15” en 17” met bouwjaar 2005 t/m medio 2012.

MagSafe 2

Van de MagSafe 2 oplader zijn er eveneens drie verschillende versies. De 45 watt versie is geschikt voor de MacBook Air 11” en 13” van medio 2012 t/m 2017. De 60 watt variant is geschikt voor de Pro 13” (Retina) van eind 2012 t/m begin 2015. De 85 watt versie is geschikt voor de MacBook Pro 15” (Retina) van medio 2012 t/m medio 2015.

Hulp nodig met het vinden van het bouwjaar van jouw MacBook? Klik linksboven op het Apple logo () kies “over deze Mac”. Hier worden de specificaties van desbetreffende MacBook getoond, inclusief het bouwjaar. Hierna kan de juiste oplader gemakkelijk in het schema gevonden worden.

Stijn Belmans

Technologiefan, communicatiegeek, Wordpressontdekker. Dat ben ik samengevat in 3 woorden. Meer weten? Check mijn artikels of mijn website.

Add comment

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.