iPhone 7 (plus) abonnement

7 redenen waarom je geen nieuwe iPhone 7 of iPhone 7 plus wilt

7 redenen waarom je geen nieuwe iPhone 7 of iPhone 7 plus wilt

Nog geen 8 jaar geleden kwam de eerste iPhone uit. Steve Jobs lanceerde een geheel revolutionair ontwerp iPhone 2G van Apple mobiel waarmee je niet alleen kon bellen, maar ook kon appen, internetten, muziek luisteren en films bekijken. De meeste van ons hadden toen nog een Black Berry om te pingen, een Motorola of uitklapbare Nokia met tiptoetsen en heel misschien bluetooth.

Nieuwe iPhone 7 of 7 plus 19 september in de winkel

Tegenwoordig heeft iedereen een smartphone en Apple komt alweer met de 7e generatie, de iPhone 7. Tegelijkertijd komt er ook nog een plus model, want de kassa moet wel gaan rinkelen. Maar de vraag is of je nu echt in de rij moet gaan liggen voor een nieuwe iPhone 7 of 7 plus.

Want wat nieuw is aan de iPhone 7 hebben anderen toestellen eigenlijk al jaren:

  • Waterdichte behuizing maar dit gaat ten koste van de aansluiting van de koptelefoon, die heeft Apple er namelijk vanaf gehaald. In plaats daarvan krijg je draadloze oortjes, Lightning AirPods geheten en een adapter voor wanneer je toch een gewone headset wilt aansluiten. Maar die draadloze oortjes hebben niet zoveel fans.
  • Een betere camera aan de voorzijde (was op de 6 slechts 5 Megapixels) waardoor je selfies er beter uit zien en ook Facetime eindelijk de kwaliteit biedt die andere toestellen zoals Samsung al vier generaties geleden boden. De gewone camera is een dubbele camera van 12 megapixels geworden waarmee je portret foto’s meer diepte moeten krijgen. Eerst zien, dan geloven. De dubbele camera zit trouwens alleen op de 7 plus.
  • De antenne is beter verwerkt in het frame. Nu had Apple altijd al problemen met de antenne en het uitvallen ervan, dus is dit niet zozeer een vernieuwing als wel een noodzakelijke verbetering.
  • De iPhone 7 is er in verschillende uitvoeringen vanaf 32b. Maar omdat de nieuwe apps zoveel ruimte vreten wordt eigenlijk meteen al aangeraden de 128Mb of 256 Mb uitvoering te kopen. Jammer voor degene die dat niet weten en binnen kortste keren met een geheugen probleem zitten. Toch jammer voor een toestel van ruim boven de €750.
  • De uit en aan knop is aangepast zodat het echt als een nop aanvoelt. Tja. T is maar waar je geld aan uit wilt geven.
    Natuurlijk zijn er ook technische verbeteringen die een vooruitgang zijn, zoals de snellere processor, maar is dat ook niet een beetje een noodzakelijke aanpassing aan het feit dat we gewoon steeds meer willen doen met onze smartphone, behalve bellen dan?
  • De iPhone 7 is leverbaar in nieuwe kleuren: matzwart en glimmend gitzwart. iPhone verwacht dat de ”nieuwe” kleuren erg in trek zullen zijn. Jammer dat je glimmend gitzwart alleen kunt kiezen op de duurdere 128 Gb en 256 Gb uitvoering.

Nergens lees je of je met de iPhone 7 of 7 plus fatsoenlijk kon bellen. De iPhone 4 had de vervelende eigenschap allerlei dingen te gaan doen wanneer je wang de touchscreen raakte als je probeerde te bellen. Ook was het een hele onderneming om het toetsenbord weer tevoorschijn te toveren wanneer bleek dat je een keuzemenu had gebeld.

Oer dit soort kinderziektes hoor je niets meer. Maar dat heeft vooral te maken met het feit dat mensen niet meer bellen met hun mobiel en niet meer wakker liggen van een gemiste oproep. We appelen!

Toch een nieuwe iPhone 7 abonnement afsluiten via deze website is zekers mogelijk!

Stijn Belmans

Technologiefan, communicatiegeek, Wordpressontdekker. Dat ben ik samengevat in 3 woorden. Meer weten? Check mijn artikels of mijn website.

Add comment

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.