5 tips voor jouw telefoonabonnement

5 tips voor jouw telefoonabonnement

Ben je op zoek naar een telefoonabonnement? We deden een ronde langs de adviezen van experts op het gebied van mobiele telefonie. Dit zijn de vijf beste tips voor het vinden van een telefoonabonnement.

Met telefoon of sim-only

Een telefoon abonnement vergelijken? Bij de meeste providers kun je kiezen tussen een abonnement met telefoon of een abonnement zonder. Dat klinkt leuk, een abonnement met telefoon, maar dat is niet helemaal gratis. Je betaalt voor het telefoon een eenmalig bedrag, of een maandelijks bedrag dat bovenop de abonnementskosten komt.

Goed om te weten: als het toestel duurder is dan 250 euro, wordt dit geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Dat kan nadelige gevolgen hebben voor het afsluiten van bijvoorbeeld een hypotheek.

Je verbruik schatten

Schat je verbruik door eerdere facturen te bekijken. Wat was je verbruik vroeger? Gebruik je veel wifi of maak je juist veel gebruik van 4G? Als je vaak wifi gebruikt, heb je geen grote internetbundel nodig. Als je veel belt, is het handig om meer belminuten af te nemen. Je kunt een datateller app gebruiken om meer inzicht te krijgen in het aantal verbruikte MB’s.

Stap niet te hoog in bij een abonnement. Meestal is het geen probleem om meer MB’s bij te kopen, maar is het lastig om je bundel te verlagen.

De voorwaarden bekijken

Wat zijn de voorwaarden van de provider? Berekent de provider hogere tarieven voor bellen buiten de bundel? Of rondt de provider gesprekken af? Dat kan voor onverwacht hoge kosten zorgen. Lees daarom de voorwaarden eerst goed door. Kies niet alleen voor de goedkoopste provider, maar ook voor de provider met de beste voorwaarden.

Een totaalpakket, of toch niet?

Veel providers bieden tegenwoordig een zogenaamd ‘alles-in-een-pakket’ aan. Dit is een pakket waarbij je internet, vast bellen, televisie en mobiele telefonie met elkaar combineert. Dat kan voordeliger zijn, maar dat hoeft niet. Als je bijvoorbeeld nooit gebruikmaakt van de vaste lijn, is het overbodig daar wel voor te betalen.

Voor wie is het abonnement?

Ben je op zoek naar een abonnement voor je kind? Dan kun je het best kiezen voor een goedkope, niet al te uitgebreide telefoon. Begin met een prepaid-abonnement. Dat is een goede manier om de kosten in de hand te houden.

Voor kinderen die in de brugklas zitten, is een goedkoop sim-only abonnement interessant. Een abonnement van 100 minuten en 500 MB is dan vaak wel passend. Spreek af dat je kind voor de meeste tijd wifi gebruikt. Je kunt dan al voor 7,50 euro per maand een abonnement regelen.

Kies je voor iOS of Android? Ook dan is vergelijken de boodschap. Check snel het verschil tussen een Samsung abonnement of een iPhone abonnement. Welk abonnement kies jij?

Stijn Belmans

Technologiefan, communicatiegeek, Wordpressontdekker. Dat ben ik samengevat in 3 woorden. Meer weten? Check mijn artikels of mijn website.

Add comment

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.