Smartphone Trends Logo

Samsung Galaxy S5

Samsung Galaxy S5

Voor het ontwerp van de Galaxy Samsung S5 is besloten te blijven bij een kunststof, deze keer met een pleisterachtige achterzijde. Er worden andere kleuren toegevoegd, zodat de Samsung Galaxy S5 nu beschikbaar in de kleuren zwart, wit, blauw en goud. Met de gouden Galaxy S5 lijkt samsung de trend die HTC en Apple hebben gebruikt te volgen, wat enkel een succes kan worden.

De afmetingen van de Samsung Galaxy zijn 142×72,5×S5 bedragen 8,1 mm waardoor het iets breder, langer en dikker dan zijn voorganger. Daarnaast is de Samsung Galaxy S5 nu zwaarder, nu 145 gram, maar dit alles is waarschijnlijk te wijten aan de extra opties zoals een vingerafdruk scanner en een hartslagmeter en een groter display.

Het ontwerp is ook zo gemaakt dat de Samsung Galaxy S5 waterdicht met IP67 certificering. Dit betekent dat de Samsung Galaxy S5 half uur een meter kan worden zonder schaden.


Hartslagmeter en vingerafdrukscanner

De vingerafdrukscanner en de hartslagmeter zijn waarschijnlijk de meest opvallende nieuwe functies in de Samsung Galaxy S5. Samsung had al applicaties speciaal gemaakt in de Galaxy-telefoons voor de gezondheid, en die trend zet zich voort in een hartslagmeter. Dit is net naast de LED-flitser, hier kunt u uw vinger op leggen en dan leest de Galaxy S5 uw hartslag naar af.

De vingerafdrukscanner is zoals we weten al bekend zoals bij de iPhone 5s. Het is een biomedisch authenticatie voor de Samsung Galaxy S5, zodat u kunt laten merken dat u de echte eigenaar bent en dus stelen van een telefoon minder aantrekkelijk is. Ook kunt u veilig betalen met uw smartphone.

Samsung Galaxy S5 display

Het display wordt vergroot naar 5,1 inch Super AMOLED (1920×1080). Het scherm van de Samsung Galaxy S5 heeft een pixeldichtheid van 432 pixels per vierkante inch maken van uw pixels waardoor de pixels niet meer te zien zijn op Samsung – Galaxy- S5 TouchWiz5kan . Als gevolg hiervan is het scherm zeer scherp en u kunt alles zien in hoge resolutie bekijken. Dus eindelijk heeft Samsung nog niet gekozen om te rusten. Samsung S5 met een QHD scherm. Dit zal voor het welzijn van de capaciteit van de batterij die nu langer moet gaan.

Processor en geheugen

De Samsung Galaxy S5 heeft de snelste processor beschikbaar, de Snapdragon 801. Met een kloksnelheid van 2,5GHz is die een stuk sneller dan zijn voorganger, die draaide op 1,9 GHz. De processor maakt gebruik van vier of acht kernen. De Snapdragon 801 is iets beter dan de Snapdragon 800 van de Note 3. Niet alleen is de hogere kloksnelheid, de CPU is 14 % sneller, de grafische eigenschappen (GPU) zijn 28 % sneller en de camera functies zijn maar liefst 45 % sneller!

Dit gecombineerd met een geheugen van 2 GB zorgt ervoor dat de Samsung Galaxy S5 super snel en lekker soepel loopt en voor eenvoudige multitasking zorgt. De Samsung Galaxy S5 wordt geleverd met 16 of 32GB intern geheugen, dat is nog uit te breiden met een microSD-kaart van 64GB. Dit is meer dan genoeg ruimte op uw smartphone.

Samsung Galaxy S5 batterij

De batterij van de Samsung Galaxy S5 wordt verhoogd tot 2800 mAh. Het is ook mogelijk om de batterij eenvoudig te verwisselen wat een groot pluspunt van dit toestel is. Samsung vertelt ons dat het mogelijk is 21 uur lang te bellen, 10 uur lang surfen op het internet, 12 uur afspelen van HD- video’s en de telefoon kan 16 dagen stand-by staan.

Samsung Galaxy S5 camera

De nieuwe 16-megapixel camera wordt gebruikt voor de achterkant. De Samsung Galaxy S5 is de snelste autofocus camera ter wereld, met een razendsnelle sluiter. Dit is mogelijk door gebruik te maken van de snelle Snap dragon 801 processor. De camera heeft aan de voorkant ook een 2.1 megapixel camera.

Door het gebruik van deze nieuwe processor zal de smartphone geweldige nieuwe functies voor de video-functie krijgen. Aldus is het mogelijk om video in 4K resolutie op te nemen. Het is ook mogelijk om meer te richten (waar de achtergrond wazig is) op een object en kun je eindelijk foto’s maken met HDR technologie. HDR is het gebruik van natuurlijk licht voor een realistischere foto.

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.