Review HTC 10

Review: HTC 10

Review: HTC 10

We gaan even terug in de tijd. Drie jaar geleden bracht HTC een nieuwe smartphone op de markt, het ging om de HTC One. Deze smartphone was anders, aangezien de telefoon in zijn geheel van aluminium was gemaakt. Andere grote bedrijven keken toe en besloten het voorbeeld te volgen. Nu heeft HTC een nieuwe smartphone op de markt gebracht, nu gaat het om de HTC 10. Wij moeten eerlijk zijn, de smartphone lijkt erg op zijn voorganger uit 2013.

De HTC 10 is bijvoorbeeld ook in zijn geheel van aluminium gemaakt. De telefoon is te herkennen aan zijn bolle achterkant. Daarnaast beschikt de HTC 10 over een dikke en geslepen rand. Onder het scherm is een homeknop te vinden, welke overigens ook gebruikt kan worden als een vingerafdrukscanner. Aan zowel de linker als rechterkant van de homeknop zitten speciale touch- knoppen, deze vervangen de bekende softwareknoppen. Dat is goed nieuws, aangezien hiervoor geen ruimte meer in beslag zal worden genomen op het scherm. De capacitieve knop is redelijk moeilijk te vinden en kan wat vreemd aanvoelen. Aan de zijkant van het toestel zitten de knoppen om het toestel uit te zetten, maar ook om de volume te verzetten. Deze knoppen zijn dan weer robuuster.

Verbeteringen

De HTC 10 kent voornamelijk intern grote verbeteringen. Het scherm is groter geworden, waardoor die nu 5,2 inch is. De qhd-resolutie is hoger, een groot verschil met de voorganger. Waar de HTC One nog een resolutie van 1440 pixels had, kent de HTC 10 2560 pixels. Dat is overigens zeer normaal geworden onder de smartphones is de hogere prijsklasse. De telefoon heeft een aluminium huls en beschikt over een Snapdragon 820-chip. Deze chip heeft er samen met de vier GB werkgeheugen voor gezorgd dat de telefoon optimaal presteert.

Software

De telefoon presteert ook goed vanwege de no-nonsens software. Het kan ook als een nadeel worden beschouwd, dat de functies voornamelijk beperkt zijn tot de soortgelijke functies van de Google-versie van Android. HTC heeft ook enkele bekende functies weggelaten bij de HTC 10. Het gaat dan om de kalender applicatie en de galerij applicatie. Op de plaats van die functies zijn nu enkele standaard applicaties van Google geplaatst. Dat maakt de software wat overzichtelijker en kan wel degelijk als een pluspunt worden gezien.

Algehele conclusie

De HTC 10 doet niet onder aan de andere nieuwe smartphones, die dit jaar zijn uitgekomen. De software is piekfijn in orde en de camera werk optimaal. Minpuntjes zijn het simpele design en de duurdere prijs.

Stijn Belmans

Technologiefan, communicatiegeek, Wordpressontdekker. Dat ben ik samengevat in 3 woorden. Meer weten? Check mijn artikels of mijn website.

Add comment

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.